så var den då..

…äntligen här..den vackra dagen..den vackra fredagen.

Steg upp…int så värst sent..men int så värst tidigt heller…kanske mera på den passliga sidan om klockan tie på morgonen. Såg ut genom fönstret och såg solen. YESSS…tänkte jag..härligt.

Efter att ha ätit morgonmål, surfat runt på datorn min vana trogen och klätt på mig…tog jag Ebbasen med mig och åkte ut till min Mammas stuga.

Tänkte skog och svampar. Tänkte också älgflugor…men vet ni..det fanns inga dylika i skogen idag. Så vår skogspromenad blev en skön upplevelse, för både mig och Ebba.

PhotobucketPhotobucketPhotobucketFör att komma till skogen där jag vet att man kan hitta svamp, måst man gå en bit först. När vi väl kommit in i skogen rusa Ebba runt, runt, runt..hon var bara sååå glad och lycklig över att få vara där. Till slut satt hon sig ner och drog andan.

PhotobucketSen var hon lugn en stund och gick snällt nära mig. Samtidigt var hon nyfiken på vad jag egentligen satt mig ner och glodde så intensivt på, så hon också måste undersöka saken.

Photobucket

Försökte ta ett foto av stubben och den pyttelilla svampen, men hela tiden hade Ebba nosen ivägen. Ända tills jag knuffade bort henne.

PhotobucketVi gick och gick och hittade en massa andra svampar. Röksvampar finns det gott om i år..likadant dom vita stora bumlingarna..vad dom nu sen heter..vitflugsvamp, kanske..

Photobucket…och så dessa..som ser farligt likadanna ut som kantareller på håll…taggsvamparna. Lär vara en riktigt ätduglig svamp..men har aldrig vågat prova.

PhotobucketSå plötsligt..bara fanns dom där..små och nästan osynliga..

Photobucket..trattisarna 🙂 Dom här var så små så jag lämnade dom för att växa till sig och tänkte att det säkert int är riktigt trattistid ännu…men så såg jag dessa..

Photobucket..och däremellan..denna..

Photobucket..och sen igen dessa..

Photobucket..och plötsligt hade jag svamp i min påse som jag hade med mig. Nog för att dom var små..men snart är dom större..så Mamma..det lär nog finnas åt dig också. Om int nån annan svampintresserad går och plockar bort dem.

Medan jag plockade och plockade låg Ebba breve och kollade vad jag gjorde.

Photobucket

Helt snäll var Ebba int med mig där i skogen. Vet int hur många gånger hon försvann och kom int tillbaka fast jag hur ropade och fast jag hur belönade henne då hon kom. Blev rent av lite orolig emellanåt.

Det var vackert i skogen idag.

PhotobucketBlåbärsriset håller på att få en så fin röd färg.

PhotobucketDå vi körde hem från stugan, var jag bara tvungen att stanna bilen och ta ett foto. Länge sen man såg så mycket blå himmel och då var den ju int helt blå idag heller..bara nästan.

Photobucket🙂

Annonser
Det här inlägget postades i Hundliv, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s