Det blev ingen..

..städ-dag idag. Vädret var bara för vackert.

Linda ringde på förmiddagen och ville ha med mig ut i skogen. Jag var int sen att säga joooo…vi far och plockar samp. Då blev det så. Jag sökte henne klokan tolv tiden och så åkte vi iväg till Vånoskogarna. Skogen är helt främmande för mig, men ser man bil efter bil stå parkerade vid vägkanten, vet man att det finns svamp i skogen. Vi parkerade vår lite längre bort och gick in i skogen lite längre bort än dom andra. Men ändå råkade vi på ett antal plockare.

Oberoende räckte svampen gott och väl åt oss alla.Vi hittade trattisar riktigt tillfredsställande. Så att vi båda fick lika mycket. Tror Linda var riktigt nöjd.

PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketEfter att ha gått i skogen i fyra timmar började vi tänka på hemfärd. Vet du var vi är?..Vet du vart vi ska??..undrade Linda..och jag bara…klart jag vet..vi ska ditåt. Och så gick vi och gick vi..genom sly och buskage och våt terräng..och vipps var vi ute på vägen. Men vartåt var vår bil. Jaaa..int sååå långt från var vi kom ut på vägen.

PhotobucketDå vi hade gått en 50 meter såg vi den.

PhotobucketSvamp finns det verkligen gott om i skogen i år..lyckliga den som kan alla svampsorter..den måste ha frysen full vid det här laget.

Photobucket

Förutom svampplockare hade vi sällskap av älgflugor. Hujedamej..dessa kryp..värre än skogsbässar alla gånger. Men som tur kryllade det int av dem..för då hade jag fått panik och då sku det garanterat int ha blivit något av vår svampplockning.Nu klarade jag av att typ fyra stycken kräla i hårbottnet på mig vid olika tillfällen. Vem vet om det finns nåt exempar där ännu precis vid hårroten. URK!!

Men en givande dag blev det..nu återstår rensning.

Annonser
Det här inlägget postades i Familj, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Det blev ingen..

 1. Kamomilla skriver:

  Jojojo.. de där förbannade älgflugorna kan minsann förstöra en fin svamputfärd! Tur att inte er blev sabbad då!

  Gilla

 2. Kajsa skriver:

  Oj oj! Måste nog skicka karln min ut i skogen efter trattisar så vi får lite i frysen. Ni hade tålamod att gå länge men det var ju så fint väder! Jag tycker bässar är äckligare än älgflugor men kanske för att jag tycker det är så obehagligt med de sjukdomar de kan föra med sig…

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Det måst du nog…ni som vet exakt var man kan finna dom..tar det ju int länge. Hade en pikiliten bäse på mig..en som knappt syntes..den var så liten så man kunde int ta bort den med någo bässverktyg..så jag fick skrapa bort den. Om man ser på det viset är dom äckligare. Men en hel flock av älgflugor som landar på ens ansikte är nog äckligt, som tur var det int så den här gången.

   Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s