en måndag

Eftersom det fanns en hel del svamp att rensas, är det vad min dag har bestått av.

Finns det någo mer otacksammare än svamp. Man plockar en korg full, man står i flera timmar och rensar och vad får man för besväret..

..fyra 0,3 l byttor med svamp. Är det värt besväret, kan man fråga sig. Jaaa…om man plockar små mängder, men nej om man plockar ämbarvis.

Som tur har man ju radion, vilken bra underhållning under mina tre låååånga timmar av rensning 🙂

Före jag började med svamparna bokade jag tid till frissan via nätet. Hade igen en gång fått för mig att håret sku klippas och då skall det hända precis just nu. Så efter mina lååånga timmar hoppade jag i bilen och körde till Skanssi för att klippa håret. Nu känner jag mig igen en uns fräschare än vad jag gjorde i morse.

🙂

Annonser
Det här inlägget postades i Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till en måndag

 1. vandravidare skriver:

  Frissadags för mig i morgon 🙂 Skall bli skönt får jag börjar bli platt i håret 😉 Jag är ingen svampplockare men jag äter dom gärna.Ha en bra dag!

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Det är alltid skönt med ett frissabesök då man känner att det behövs 🙂 Ha en bra dag du med 🙂

   Gilla

 2. elovena skriver:

  Ojdå, va duktig du är. Jag är ingen vän av svampar, gillar inte varken smak eller konsistens. Plus att jag är lite rädd att råka ut för nån giftig sort…. 😮 Vetdu, jag har just pratat 25 minuter i telefon med en person från Åbo. Jag berättade om vårt besök i somras och hur du var så snäll och tog hand om vilsna mig dendär förmiddan. 🙂 Roligt att minnas!!!

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Tack 🙂 Int var jag heller då jag var yngre förtjust i svampar..det har kommit med åldern. Känner nog int igen andra sorter än kantareller, trattkantareller och svart trumpetsvamp. Förstås känner jag igen flugsvampen 😉 Det var ju en så trevlig förmiddag så den minns man gärna 🙂

   Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s