hur det nu är..

..så fastnar mina ögon på alla svampar som finns i skogen.

Idag vandrade jag och Ebbasen i den förbjudna skogen. Tänkte redan från början att jag inte skall fota svampar. Det måst ju bara finnas någo annat vackert. Men som nu dom där svamparna ploppa upp i mina ögon hela tiden. Antagligen för att det finns sån förskräcklig mängd av dom i år. Dessutom så växer dom på helt otroliga ställen. En del har jag fotat förut i år. Som nu dessa röksvampar. Dom är bara sååå perfekta i formen och så vackra.

Photobucket

Och alla trädsvampar, dom är bara så fina.

PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket

När vi kom till fågelskådningsplatsen såg jag träd som såg helt konstiga ut i stammen. Dom påminde nästan om trädstammarna vi såg i Barcelona. Gick fram och tittade grundligare, för visst var det en björk, hade jag kommit till, men varför ser den så konstig ut.

Photobucket

Jo..den var inlindad i nån sorts plast och när jag såg runt mig såg jag flera träd som var inpaketerade. Undrar varför??

Ebba var lika lycklig som alltid då vi är i skogen. Hon nosar, hon försvinner..men kommer glatt springande då man ropar på henne. Hon vet ju..kommer man får man någo gott.

PhotobucketYr i bollen som jag är, hade jag igen glömt att ställa om vitbalansen. Här syns tydligt hur kalla fotona blev då jag hade vitbalansen på vitt ljusrör. Efter att  jag bytte om till moln, blev färgen direkt mera varm och verklighetstrogen.

Idag gick vi upp i fågelskådartornet och såg ut över sjön. Tyvärr var det ju int det bästaste av väder, sååå mörkt och dystert. Men vi hann gå vår länk mellan regnskurarna.

PhotobucketBlåsippebladen håller på att bli härligt höstigt mörkröda.

PhotobucketDet var våran vandring, och vad skönt det kändes då jag hade gjort den 🙂

Annars så fick jag ett paket på posten idag. Och då jag talar om paket, kan ni säkert gissa vad det innehöll, och då kan jag smått skamsen berätta att… joooo…det innehöll böcker. Böcker som jag här på bloggen dyrt och heligt har lovat att int köpa innan jag har läst åtminstone en del av mina alla olästa böcker.

Men förstår ni..då Camilla Läckberg kommer ut med en ny bok och man har läst alla hennes andra..vill man ju veta hur livet fortsätter med den lilla familjen som är i huvudrollen.

Och medan man surfar runt där på Adlibris..märker man att Katarina Janouch har kommit ut med en fortsättningsbok om barnmorskan Cecilia Lund och eftersom man just nu håller på och läser den första och tycker att den är bra..vill man ju gärna ha fortsättningen. Den fjärde..för jag har redan dom tre första här hemma.

Jaaa..och så har man ju hört hur bra boken som är första delen av en trilogi skriven av Louise Boije af Gennäs är..och så ser man att den kommit ut som pocket. Jaaa…då måst man ju ha den också.

Och sen min svaghet..min inspiration (för jag hoppas den ger mig mycket i vinter)..en Tilda bok..en som jag int har sett nånstans tidigare. På engelska, men..so what..så mycket kan jag väl.

PhotobucketPhotobucketSkam och elände, vad kan man säga, jag bara älskar böcker och jag älskar att äga dom. Min svaghet bland många.

Samtidigt som jag nu berättar om mina uppköp, kan jag också berätta att jag besökte stans härligaste butik idag. Tre Små Rum. Ofta går jag bara in där och tittar mig omkring, men ibland fastnar det någo i fingrarna, som idag. Och dethär är ingen onödig pryl. För vi har faktiskt ingen just nu. Jag köpte oss en borste. En som är gjord för hand i Sverige av blinda hantverkare.

PhotobucketPhotobucketMin dag i ett superlångt inlägg.

😉

Annonser
Det här inlägget postades i Fotografering, Hundliv, Mitt hem, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till hur det nu är..

 1. inges skriver:

  Men visst är ju svamparna vackra. Du har liksom fångat deras innersta väsen. Och så spännande böcker du hittat.

  Gilla

 2. paradox skriver:

  Den där väven tror jag kommer från en mal som heter häggspinnmal. Då kan de se ut sådär! 😀 Jag har för mig att jag, för många år sedan, sett nån annan fråga om det också i en blogg. Måste se lite spooky ut!

  http://sv.wikipedia.org/wiki/H%C3%A4ggspinnmal

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Det gör det sannerligen…usch en mal som kan göra sådär mot hela träd..det är ju int klokt 🙂 Allt också!

   Gilla

 3. Ninette skriver:

  Det låter härligt med skogspromenad och stort bokpaket! Jättefin kvast hade du köpt också

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s