hur kan en purken..

..kvinna förstöra en annars helt perfekt dag???

Eller så är jag överkänslig och har helt fel i min åsikt om saken.

Vet att man int får ha sina hundar lösa..men är man på en helt tom strand..kan jag int förstå vad det är för fel på det..om man försöker hålla hunden under uppsikt och någotsånär nära en själv. Nå idag råkade det komma ett par med en liten hund till stranden..Ebba blev förstås skrämd..eftersom dom helt plötsligt var där..hon gjorde som hon brukar.. sprang vitsvanshjort hoppande och skällande mot paret..men hon höll sig ändå på avstånd..och innan hon ens hunnit skutta dit..skrek jag redan HIT..HIT..men sini damen i sällskapet blev förbannad och skrek åt Ebba på finska att fara bort. Hon skrek och jag skrek. Nå Ebba lydde, hon kom och jag satte fast henne. Då ropar kvinnan åt mig på finska att man alltid skall hålla sin hund fast för man vet aldrig vem som kommer. Säkert helt rätt..men måst man verkligen överreagera, måst man bli sååå förbannad..på riktigt.

Och hur skall man kunna leka kasta käppen och hämta den tillbaka med en hund som är fast…undrar jag smått.

Men, som jag sa, dagen började bra. Bra men oförskämt tidigt för mig..eller vad sägs om klockan åtta på morgonen. Då hade jag klockan att ringa..den ena..den andra ringde efter en stund. Trodde jag hade satt telefon klockan på snooze..men sini det hade jag int. Så jag vaknade halv nie..och klockan kvart över nie skulle jag vara och söka en bästaste kompis som bor i Åbo. Det tar en halvtimme att köra dit från Pargas. Men vet ni..är det någo gott som väntar..då går det undan här i huset. Duschade..torkade mitt hår..klädde på mig..tog mina saker och två bananer (min frukost) och hoppade i bilen..klockan kvart före nie 🙂

Vi skulle besöka bok- och matmässan som hölls i Åbo mässcentrum. I samband med mässan såldes också en del antikviteter. Först strosa vi runt på matsidan..smakade på det ena och det andra..sen gick vi till antikvitetssidan..och där..jaaa..där förlorade jag mig själv igen en gång. Jag som inte är nån loppismänniska, som int egentligen gillar gamla saker. Men hittar man en hel Arabiakanna för 35 euro (med någo litet fel i glasyren inne i bottnet på kannan, något som int gör mig nånting) då kan man bara int gå förbi. Hittar man en Kupittaan savi vas (försäljaren påstod att det var en sån) för 18 euro, då kan man heller int gå förbi. Och hittar man en söt liten keramikflicka, med okänt ursprung för 10 euro, då kan man absolut int heller gå förbi.

PhotobucketVäninnan min blev precis lika hänförd som jag, hon hittade också ett och annat åt sig.

Efter vårt shoppande åt vi lunch. Stående bord lunch med massor av smarrigheter..riktigt gott faktiskt. Det bästa med stående bord är ju att man får äta så mycket man vill och orkar.

Efter lunchen gick vi hastigt igenom bokmässan. Tyvärr är utbudet på svenska böcker alltid mycket dåligt. Var ute efter nån billig bok där det sku finnas baby stickmönster. Men nej..alla hobbyböcker som fanns var antingen på engelska eller tyska och hutlöst dyra. Har ingenting emot engelska böcker, har själv köpt några ur Tilda samlingen på engelska, men att sticka enligt engelsk beskrivning det klarar jag ändå inte.

Nöjda och lyckliga över våra fynd satt vi oss i bilen och jag förde väninnan hem till sig. Själv fortsatte jag hem till mig och till Ebbasen.

Väl hemma bytte jag bara kläder och så åkte vi iväg till Mustfinn stranden..vädret var ju bara för underbart för att vara sant..

PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket…and the rest is history 😦

PhotobucketTill sist några naturbilder..höstbilder..fast det har varit sommarvärme där ute.

PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket🙂

Annonser
Det här inlägget postades i Fotografering, Hundliv, Mitt hem, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till hur kan en purken..

 1. vandris skriver:

  Det är alltid knepigt detdär med lösa hundar.Hundar skall ju vara fast men ,precis som du säger, hur skall de då kunna springa och leka.Jag har ofta Morgan lös men är noga med att alltid sätta fast honom om jag ser någon kommer.Oftast färdas vi på sådana ställen där jag är nästan 100 % säker på att ingen kommer.Åtminstone har vi inte sett någon annan där på två år 🙂 Detdär kan hända alla hundägare och åtminstone måste man kunna diskutera saken utan att ropa.Kram

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Oftast är där faktiskt int nån..i synnerhet int under veckorna..på dagarna..förutom surfarna då. Om vi går på såna ställen där det kan komma nån annan som runt golfbanan på vintern, då jag brukar ha henne lös, sätter jag också fast henne direkt då jag ser nån. Man försöker ju sitt bästa både för sig och hunden. Och som du säger man kan säga snällt sin åsikt. Kram!

   Gilla

 2. Linda skriver:

  Helluuu…du har telefonen stängd! Du kan ju ringa när du sir dehär…kanske du kommer o gå en sväng? Sku va kiva o gå dit till naturstigen…:) Hejhej!

  Gilla

 3. kamomilla skriver:

  Alla hundar är inte vana med andra hundar (inte vår heller) så kanske hon inte kände sig riktigt säker på hur det hela skulle fungera. Hon har rätt, enligt lagen, och det måste man ta i beaktande. Kanske hennes rädsla och adrenalinet som strömmade till, fick henne att överreagera.. Jag förstår henne faktiskt för jag har själv en hund som reagerar helt tokigt mot andra hundar bara på grund av att vi fick honom i höstmörkret och det inte fanns andra hundar i knutarna att träffa, och bli bekant med. Åkte vi till byn en oktoberkväll så var där kanske 2 människor ute.. Helt öde, just vid dden magiska 3-4 månaders åldern då man ska träna sociala färdigheter…

  Man måste också komma ihåg att det faktiskt finns människor som är livrädda för hundar och för dem är det en mardröm att en lös hund kommer springande rakt emot dem.. Jag kan också vara rädd.. fast jag själv har hund!

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Det är sant som du säger..och jag vet att hon har rätt..och jag respekterar att det finns människor som är rädda för hundar och att det finns hundar som är rädda för andra hundar. Det var nog egentligen int min point att vara arg på henne för att hon tyckte vår hund sku vara fast..det var hennes sätt att uttrycka sin åsikt som fick mig att reagera. Saken var ju den att jag var skamsen över Ebbas beteende och över mitt som hade hunden lös…då jag int sku ha borda…och hennes reaktion (att skrika till mig) gav min självkänsla en törn, vilket resulterade i att jag mådde dåligt av hela situationen.

   Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s