här yr det..

..av hundhår kring golvena. Det börjar bli smått störande. Sku vara på sin plats att dammsuga. Hur kan det vara så svårt. Det är ju bara att ta ut f”nskapet och sätta igång. Då plötsligt vill jag så gärna gå ut med Ebba, solen skiner och luften är krispigt sval. Så då gör jag det..jag går ut med hunden..och tänker att dammsugandet får bli ogjort igen en gång.

Vi tog vägen runt golfbanan.

En liten bit från där jag bor såg jag den, helt ensam, så stolt och så vacker, mitt bland riskor och snår. Kan man annat bli än glad.

PhotobucketEn solros helt fräsch och vacker i mitten av oktober 🙂

Vackert väder som det var, kryllade det av golfare på golfbanan. Funderade smått i mitt stilla sinne..hur hinner dom? Det måst ju ta en evighet att gå runt banan.

PhotobucketPhotobucketJag och Bebbasen 😉

PhotobucketTror int det blir nån riktigt fin ruska i år. Blåsten har redan fört med sig många blad. Det finns träd som redan är helt bladlösa. Lövena har int ens hunnit bli röda, på såna träd som dom blir det. Så synd..älskar höstfägring.

PhotobucketPhotobucketPhotobucketHelt nya lupinblad ännu helt daggvåta fast klockan var ungefär två.

PhotobucketBlåklockor…sååå somrigt 🙂

PhotobucketLite ruska såg jag i varjefall.

PhotobucketIbland kan det fula också vara vackert.

PhotobucketHästarna stod som statyer då vi gick förbi. Dom var int det minsta intresserade av oss. Men så går där ju människor titt som tätt.

PhotobucketUr grannens vita staket sticker det ut en massa fina växter. Bland annat den här:

PhotobucketDet var den promenaden. Då vi kom hem satt jag ute en stund och pratade med systran min i telefon. Såg samtidigt omkring mig i vår dystra trädgård. Allt är dött och brunt och fult. Solens strålar är så lågt nere nu så vår gård är mest i skugga. Mot eftermiddagen kan det lysa på vår gård en liten stund.

PhotobucketMen då jag såg mig omkring såg jag ändå lite fägring. Det var mina stackars pelargoner, som har blivit helt försummade under mesta delen av sommaren. Dom har ännu några blommor som blommar.

PhotobucketHur kan man bara sätta en massa pengar på fina uteblommor och sedan int sköta om dom?? Händer varje sommar hos oss. En orsak är våra landevistelser. Under semesterperioden kommer vi hem och handlar mat typ en gång i veckan. Och är det varmt och torrt behöver blommorna kanske lite oftare vatten än så.

Uffen har nu i några veckor försökt få Alexanders hjälp med vissa saker. Men en bråd ung man som han är..min son..har det varit ytterst svårt. Nå det här veckoslutet hade han ledigt. Så igår var han med Pappa sin till lande och hjälpte där och idag har han varit och hjälpt här. Tror både far och son är nöjda över sitt veckoslut.

Photobucket🙂

Annonser
Det här inlägget postades i Blomster, Familj, Fotografering, Hundliv, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till här yr det..

  1. Gun skriver:

    Den solrosen gör nog en glad. Det där med dammsugas kan man ta en annan gång, det finns viktigare saker i livet:)

    Gilla

  2. elovena skriver:

    Pelargonerna är sega! Jag har också några som bara inte vill kapitulera. 🙂 Och så de kära små trogna petuniorna…. utan dem hade jag väl ingen sommar! 😀 Numera skrangliga, klibbiga… ska ersättas av ljung inom kort.

    Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s