en mammas hjärta..

..gråter, då ens dotters hjärta gråter.

Att vara tonåring är int lätt. Känslorna är sååå på ytan..ena minuten är det sprudlande glädje..andra minuten en djup ångest och sorgsenhet. Ena dagen är man huvudlöst förälskad..andra dagen är det slut. Allt går int som man vill..eller så går det bättre än man trott. Hur skall man hitta balansen?

Vet själv från min ungdom hur livet var antingen svart eller vitt, hur lätt man hade till tårarna, hur kär man var, hur besviken man kunde bli, hur man tyckte att ingen brydde sig, mamma förstod ju inget..kompisarna var ens tröst.

Det är int heller lätt att vara mamma till en tonåring..man förstår ju ingenting som mamma.

Önskar att dottern min skulle förstå och inse att även jag har varit ung. I´ve been there..som man säger på engelska. Jag kan också trösta om hon bara gav mig en chans.

Livet går dock vidare och det kommer nya dagar, bättre dagar, då vi igen kan prata och skratta med varandra om oväsentliga men viktiga saker, då man igen får komma nära och kramas lite grann.

Kanske imorgon är en sådan dag 🙂

Annonser
Det här inlägget postades i Familj, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till en mammas hjärta..

 1. elovena skriver:

  Voj… så lessamt. Nu vill jag krama om er båda. Imorgon känns det bättre!! 😮

  Gilla

 2. Petra skriver:

  ….en kram från mig också…..känslorna är alltid djupa o äkta trots tonåren o trots att det lättar så småningom…..

  Gilla

 3. Kajsa skriver:

  Ja, inte är det välan lätt att vara 15 och inte lätt att vara mamma åt en dylik heller. Men det blir ju ändå bättre med tiden både för dig och för henne, det tror jag nog. Hoppas nu att Elin sku börja må bra snart!!! Hon har ju ändå så mycket roligt att se fram emot så där i allmänhet, som hon kanske inte vet om ännu 🙂 Ser nog ibland med vemod tillbaka på ungdomstiden. Men man kommer välan bara ihåg de roliga och fina sakerna 🙂

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Nej det är sannerligen inte lätt. Men nog har det ju sina ljusa stunder också int aä allting hela tiden svart och dyster. _Det bara råkar vara just nu. Det blir nog bättre igen..för att igen bli sämre..så går det..upp och ner. 🙂

   Gilla

 4. Gun skriver:

  Det är inte lätt när barnen har hjärtesorger, det stadiet är förbi här men nu är barnbarnen inne i det skedet. Lika hjärknipande är det.

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s