Varför..

..varför känner jag alltid ett djupt utanförskap?

…varför bryr jag mig?

…borde väl ha vant mig vid dethär laget..

..borde kunna sätta såna känslor åt sidan och låta andra bättre känslor komma fram..

URK!!!

Från urk känslor till bättre känslor alltså..och bättre känslor får man definitivt när det är vackert väder. Vi har i så många dagar nu haft regn och rusk, så när solen visar sig en hel dag, är det som himmelriket.

Har varit med Bebbasen runt golfbanan idag.

PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketHåller på och experimenterar med min kamera och vilken besvikelse det är då man kommer hem och märker att hälften av ens foton är helt dåliga. Skulle så gärna villa ta bättre bilder..lära mig mera om min kamera.

För mig är det alltid allt eller inget..och just nu är det Taffel chips popcorn med smörsmak. Jag bara måst äta åtminstone ett sånt paket per dag nuförtiden.

Min favorit tidning just nu är Isabellas. Idag hade det kommit ut ett nytt nummer. Den fastnade direkt i mina fingrar, bläddrade int ens. Och vet ni..den är full av jul…redan..jag är int redo för jul ännu. Men annars är den lika inspirerande som alla dom andra numrorna jag har köpt av den.

PhotobucketAnnars så övertalade dottern min att färga hennes hår. Eller rättare sagt göra mörkare slingor i hennes hår. Så då vi var till butiken köpte vi hårfärg och sen var det bara att sätta igång.

PhotobucketFör att göra slingor med vanlig färg, brukar jag kamma in färgen i håret. Denhär gången blev det lite mera än slingor. Men int alls så dumt. Dessutom så var hon nöjd över resultatet, vilket ju är bra.

PhotobucketTvå bästaste kompisar. Så gulliga.

Photobucket🙂

Annonser
Det här inlägget postades i Familj, Fotografering, Hundliv, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

35 kommentarer till Varför..

 1. blottendag skriver:

  Hej! Jag tror ju att vi är många som alltemellanåt har URK-känslor. Men dina foton tycker jag om. Jag hade också gärna velat få på bild alla fina färger där ute just nu, som jag ser det genom fönstret, men jag borde ju gå ut kanske då…. Ha det så gott! h. Lena

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Hej! Jo är definitivt int ensam med att ha Urk känslor, det har väl alla nu som då. Tack för komplimangen om mina foton. Ha det så bra själv 🙂

   Gilla

 2. Carita skriver:

  Från urk till bättre känslor, ja. Nog har du ett härligt liv ändå med dina barn och hunden.
  Det är så bra också med personer som KAN se både det mörka och det ljusa i tillvaron.
  Man FÅR gnälla så länge man innerst inne vet att man har det bra.
  Utanförskap har jag också känt hela livet. Stundvis varit mobbad, men jag vet ju att de som mobbar också har det svårt, så … 🙂

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Visst har jag det..precis som du säger..jag har min familj..mycket glädje där. Har också varit mobbad som liten..men är int säker på att dom som mobbade mig då ens har det minnet kvar..det som jag har av dom. Det är ju en tröst att veta att dom som mobbar också har det svårt.. 🙂

   Gilla

 3. AH skriver:

  Visst kan vi till en del själva påverka vilka tankar vi tillåter hjärnan att arbeta med men ibland kan vi få uppmuntran från oväntat håll att tänka på något annat. En sådan dag var det för mig i dag då jag fick telefonsamtal från kriminalpolisen som meddelade mig att jag blivit brottsanmäld för ärekränkning. I ett huj försvann alla de tankar som varit mycket mera negativa.

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Allt också..händer sånt i verkligheten?..hade du nån aning om att det sku komma?…fy då..förstår att allt annat negativt kändes mindre.

   Gilla

   • AH skriver:

    Nu missförstod du mig. Allt annat som jag lyckades glömma för en stund var ju mycket värre.

    Gilla

 4. vandravidare skriver:

  Att känna sig utanför har vi nog alla gjort någon gång.Eftersom jag själv upplevt det starkt en gång i tiden försöker jag alltid prata med någon som ser ut att vara ensam, utanför.Här Hanna är du inte utanför.Kram.

  Gilla

 5. Carola skriver:

  Men så där känner nog jag oxå ibland!! Att alla andra typ har varandra och att man står på sidan och tittar på…!! Men det brukar tack och lov gå över och när man tänker efter inser man att det ju faktiskt inte ändå är riktigt såå..!! Men vi är nog ganska många som delar dom där känslorna emellanåt..!!
  Din flicka blev fin i håret!! 🙂
  Kram!! 🙂

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Men så är det ju..alla känner så ibland..och som du säger det går över..det gör det för mig också..men ibland känns det mera än ibland..och nu var det en sån dag.
   Tack..tycker också hon blev riktigt fin 🙂
   Kram! 🙂

   Gilla

 6. michaela skriver:

  Bilderna på vattnet och på löven är bara för ljuvliga. Jättefina! Och lilla faster blev ju så fin i håret 🙂

  Gilla

 7. Ninette skriver:

  Jag har ju ingen aning vad det är du syftar på, men dom flesta känner nog utanförskap lite till och från tänker jag. Jag gör det i varje fall, har gjort det så länge jag kan minnas, men för det mesta skakar jag bara av mej det och tänker att äh, det är andras ”loss” om dom inte fattar en bra grej när dom ser den 🙂 Och så försöker jag hitta såna ställen och mänskor där jag känner mej hemma. Kram på dej!
  ja, och vilka gulliga kompisar du fotat!

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Du har verkligen en sund syn på den saken. Vill ju int gå in på personligheter, så därför säger det ju int så mycket om vad jag menar just nu med att vara utanför. Så har jag också börjat tänka att man skall söka sig till såna människor som gör att man mår bra.
   Kram 🙂 Och tack 🙂
   Jooo..dom är så gulliga..dom är riktiga hjärtevänner.

   Gilla

 8. greta skriver:

  Visst är man utanför ibland, passar inte in , känner mig ointresserad i deras grupp,
  kaka söker maka. Här skall vi backa upp varann, försöker göra det också mera och mindre lyckat, men en fin gemenskap har jag funnit i bloggvänner 🙂 Tack för det!

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Tack själv för det..bloggen har även gett mig så mycket..helt härliga bloggvänner 🙂

   Gilla

 9. Kamomilla skriver:

  Bra tanke, bort från sånt som får dig att må dåligt, håll dig till feelgoodmänniskor! 🙂

  Jag borde nog få färdigplanerad den där kamerakursen jag tänkt på. Ska försöka sätta lite fart på den faktiskt! Vad är det du vill lära dig? Vad är det som du tycker att inte funkar? Kanske man skulle tänka privat timmar också, om någon är intresserad? Bara som ide´inte vet jag. Tycker nog du tar fina fina bilder, men klart att man alltid kan lära sig mer. Ingen av oss är fullärd.. och blir aldrig heller.

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Exakt 🙂
   Faktiskt det borde du nog..tror kamerakurser är inne nu..med tanke på hur populärt det är att ha en systemkamera. Jag vill lära mig hur jag skall ställa in olika funktioner för att få dom bästa möjliga bilderna i olika situationer..som typ mot solen…hur jag kan utnyttja ljuset bredvid på ett objekt som står i skuggan (om du förstår vad jag menar)..jaaaa..alla små finesser. Jaaa..och så skulle jag villa lära mig fota inredningsbilder. Har nu försökt ta foton genom att själv ställa in både tiden och bländaröppningen, så att det alltid står på noll, det borde ju bli bäst då..enligt vad jag har lärt mig..sådär i vanliga fall. Men int då i mörker och så för då måst man vara antingen på + sidan eller – sidan…om jag har förstått det rätt. Så nu då jag tar foton blir dom ibland helt överexponerade, eller så blir dom oskarpa (fast jag har objektivet på auto), eller så blir dom för mörka..
   Nej det är sant..och jag gick ju bara en kurs på 10 gånger (tror jag det var). Så det var liksom bara grunderna. Alltid finns det nytt att lära sig hur bra man än är.

   Gilla

 10. elovena skriver:

  Ja du, man ska hålla sig till mänskor man mår bra av. 🙂 Jag vet OCKSÅ vad det vill säga att vara utanför en gemenskap. Numera gör det inte så ont längre, jag har vuxit mig starkare. Här på bloggen känner jag mig utanför på det sättet att jag inte förmår uttrycka mig när sinnet ligger lågt. Det liksom går inte. En spärr. Men snart är mitt spralliga jag tillbaka och då fortsätter jag som om inget hänt. 🙂 Här sänder jag dig också en varm kram!!! **<3**

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Det har jag också kommit till 🙂 Men kanske det är bra att du int kan..då sätter du int griller i huvudet på folk..och då vet du att dom närmaste i din omgivning int behöver vara oroliga för dig. Jag bara måst skriva när det gör som mest ont..oftast låter jag bli. Och just nu tycker jag att jag kanske borde ha låtit bli..där kommer det dåliga samvetet. Åtminstone är du en riktig ilopilleri med dina härliga kåserier. Kramisar till dig 🙂

   Gilla

 11. Apan/Tvillingen skriver:

  Jag är idag, i stort sett, en rätt harmonisk människa. Fortfarande finns det dock bilder, dofter, filmsnuttar med avsked eller möten, som berör mig djupt. Uppväxt under materiellt goda förhållanden, men samtidigt i total avsaknad av känsloyttringar. När var jag 9/10-år fick man av Civilförsvaret brickor med personnummer o blodgrupp instansade. Då kom jag på att jag var en omöjlig kombination av mina ”föräldrar”. Fick lite senare ändå reda på att min Pappa dränkt sig 6 månader innan jag föddes och 6 månader gammal lämnades jag bort från skärgårdsön, där jag föddes. Oönskad redan innan jag var född! Som vuxen har jag alltid haft en förmåga att se människor, som inte mår bra och har ibland lyckats hjälpa till. Fortfarande trivs jag bäst med litet ”udda” människor. Människor med insikter och/eller erfarenheter, som litet luttrat dom. Människor som vågar ”sticka ut” lite från det allmängiltiga idealet. Som de flesta av oss har jag bättre eller sämre dagar. Ändå har jag, ganska dyrköpt, förvärvat någon slags grundtrygghet. När det gungade lät jag det gunga.. Men, jag är fortfarande nyfiken på livet!

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Det var då ingen lätt barndom, kan tänka mig att det var hemskt att komma på att du levde i en ”lögn” så att säga. Hela ens identitet går säkert i spillror. Kan bara föreställa mig hur det har kännts för dig. Vet int vad jag skall säga. Det positiva är ju ändå att du är nyfiken på livet..du har int gett upp!

   Gilla

 12. Apan/Tvillingen skriver:

  Nej, på något konstigt sätt har det ändå gjort mig till en stark person, som är lyhörd mot de som inte alltid har haft eller har det så lätt. Så fick jag väl ändå någon positiv egenskap ut av det också. Så har jag väl också haft det litet lättare genom mitt sinne för humor och glädjen över livet och min fina son. Kärleken, värmen och ömsesidigheten i relationer till andra människor är självklart viktiga! Sist men inte minst så är det nog kärleken, nyfikenheten på livet, människor och vår förunderliga och föränderliga värld som gör mig mycket levande. Alternativet är alltid sämre.. Gnatt! 🙂

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Det är väl kanske så att motgångar i unga år gör att man mognar som människa snabbare än kanske andra i samma ålder. Om man har tur.
   Vad skulle livet vara utan humor, kärlek, familj och bra relationer till andra människor. Vad roligt att du har hittat rätt i ditt liv, du kan vara lycklig 🙂
   Har själv haft en riktigt bra dag idag..har umgåtts med människor som är mig kära 🙂 Allt känns plötsligt så mycket bättre. Tack för att du ville dela med dig av ditt liv och dina känslor.
   Gonatt 🙂

   Gilla

 13. vandravidare skriver:

  Gomåron 😀

  Gilla

 14. Gun skriver:

  Människor och saker som gör att man mår dåligt skall man undvika…

  Gilla

 15. vandravidare skriver:

  Sitter du stadigt!!! Bra 🙂 Tänkte bara så du inte svimmar för jag steg nämligen upp kl 8 idag.Än är inte undrens tider förbi 😀

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s