morgondagen närmar…

…sig med stormsteg..och jag kan int hjälpa det..men har såna samvetskval. Hur skall jag kunna gå till Diabetesrådgivningen imorgon utan att skämmas ögonen ur mig. Mina värden är skyhöga..och då menar jag över 10 nästan hela tiden..både morgon och kväll och däremellan. Det enda som tröstar mig är att jag innerligen hoppas att denna känsla ska finnas kvar hos mig även efter att jag har varit där. Då..kanske jag har lättare att ta mig i kragen och göra något åt saken. För så här kan det ju bara int vara. Är så trött..så jag helst sku sova hela tiden.

Denna soliga och vackra dag åkte jag till stan. Vi skall uppvakta dottern min på lördagen och då bör man ha en present med sig. Hon har int önskat sig något, så jag fick ta min fantasi till hjälp. Månne jag har lyckats inhandla den ultimata gåvan. Det återstår att se.

PhotobucketPhotobucketOch..jooo..självdestruktiv som jag är..stod jag mitt på vägen. Som tur kom det ingen bil från nåndera hållet 😉

Förutom att jag var in till stan..sökte jag mig också till Plantagen och Mylly.

PhotobucketTill plantagen åkte jag för att köpa lite blommor, vad annars 😉 Helt hopplös som jag är med att vattna mina blommor har nu alla blommande krukväxter dött hemma hos mig. Så idag köpte jag en orkide´och en ”tulilatva” (vad heter den på svenska? ). Båda sådana som tycker om lite torka. Hoppeligen håller jag liv i dom tills det är dags för julblommorna.

Vilket för mig till det som börjar bli ett stressmoment för mig. Borde ha haft min kamera med mig in till Plantagen..där fanns det högar av julprydnader framsatta i fina rader och högar. En stor grupp med röda julgubbar, julgummor och jultomtar i olika storlekar och former, en till med vita likadana och en till med en massa grönt..plus allt annat silvrigt, guldigt och glittrigt. Blev helt mållös då jag såg dem. Är vi där redan…nejjjjjjjj!!!!!!…jag vill int. Ofrånkomligt började jag tänka på julen..och jag vet..man skall int ta ut stress i förskott..man skall leva i nuet..men hur skall man lyckas med det då alla tidningar är fulla av julreportage…alla butiker pyntas en efter en med julsaker. Det är rött, rött..överallt. Jag har ännu int ens riktigt fattat att sommaren är slut.

Nu är det väl ännu höst, eller hur?

PhotobucketTill Mylly åkte jag för att handla mat till idag. Men då jag kom dit ringde telefonen och den hemmavarande dottern meddelade att hon övernattar hos en kompis. Okejjjj…sa jag..och tänkte, igen ensam. Ingen annan här i huset än jag och Bebbasen inatt. Så maten blev oköpt, tänkte att det får bli morgondagens problem. Då är det ju fredag och då skall det fredagshandlas.

Till slut en bild av orkide´n jag köpte.

Photobucket🙂

Annonser
Det här inlägget postades i Blomster, Fotografering, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

15 kommentarer till morgondagen närmar…

 1. gretaj skriver:

  Tänker på dig i morgon, försöker hålla upp svansen på dig vid behov 😉
  Alltid skall man ha samvetskval för nåt 😦 förriga pojken sa: Alltid skall man vara rädd för nåt, på sommaren är det åskan och på vintern ”läsförhör”hos prästen( kinkerit)
  Han var alltså i p….t 😛
  Julen är nog snart här men, i år skall jag ta det lugnt( menar jag).
  Sov gott i natt, det går nog bra i moron!

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Tack..det kan behövas 😉 Ja int hade han lätt..förriga pojken 😉 Så tänker jag varje år..att jag skall ta det lugnt..men så står man där igen med håret på skaft. Jo..nå nog brukar det gå.. 🙂

   Gilla

 2. mobilamamma skriver:

  Oj jag känner igen den där dagen-före-domen-ångesten! Jag brukar vara övertygad om att alla värden är åt skogen. Men sen visar det sig ibland att de är något så när OK, så ta det lugnt! Det är säkert inte så farligt.

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Jag vet..det brukar int vara så farligt. Hon är väldigt snäll och uppmuntrande min sköterska..men ändå känns det int bra. Nå imorgon är det över 🙂

   Gilla

 3. elovena skriver:

  Men äsch då, vännen. Imorgon kommer dina vantar, hoppeligen. Kanske det ger lite guldkant på dan. Jobbigt med detdär sockret. Vad jag förstått är det kolhydraterna som ställer till det. Fundera om du kan byta ut nåt… skippa sockret, strunta i vita mjölet… osv. Jag brukar läsa på Kostdoktorn.se för vi har också dendär trista sjukdomen i släkten och jag antar den smyger sig på mig också. Skadar inte att ha lite kunskap…. Upp med hakan nu, visst har vi väl sisu! 🙂 Kram!

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Dom kommer då sannerligen att lysa upp min dag. Köpte idag ett garn med samma färger som jag tänker virka en halsduk av 🙂 Det är ju dom där kolhydraterna…jo. Skall ta mig en titt på den sidan. Tack och Kram!

   Gilla

 4. Kamomilla skriver:

  Håller med elovena- kan du inte testa low carb? Det finns faktiskt en massa gott att njuta av. Nötter och mörk choklad är tillåtet. Goda biffar, kött, fisk, fågel och mumsiga sallader. Ostar och annat gott.
  Jag undviker potatis och vitt mjöl, pasta och ris och godis o snacks. Ungefär en gång i veckan äter jag potatis (typ lördags festmåltid) och ungefär en gång i månaden chips. Bröd byter jag mot low carb (det finns många goda- fråga juanita, hon har recept) och vill jag ha salt blir det salta nötter.
  Till frukost hallonsmootie (turkisk joughurt och hallon-inget mer o kör i mixer) och kokt ägg eller röd fil o solrosfrön (gott faktiskt!)
  Alternativ till potatis kan vara blomkålsmos, eller en blomkålsgratäng, rödkåls&vitkålsgratäng..

  Jag kan fixa hur många recept som helst om du vill ha! Smal har jag inte blivit (dricker väl för mycket vin) -men jag har en mage som är tyst och snäll utan kolhydrater. Alternativet är gaser och svullnad (vätska i kroppen och mycket!) bubbel och illamående.
  Kul är det inte, men det är skönt med en tyst och en inte jäst mage…

  Och jo, jag fuskar nog, för lite vill jag njuta, men jag mår alltid dåligt efteråt så jag är snabbt tillbaka till low carben..

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Har nog funderat en del på den dieten. Blir riktigt hungrig av vad du räknar upp..turkisk youghurt och hallon..mums…Gaser och svullnader låter bekant. Kanske jag sku ge den en chans. Tack..vill gärna ha recept..och Juanitas fröbröd är ju nog jättegott.

   Gilla

 5. Ninnu skriver:

  Jobbigt med höga bs 😦 Det påverkar verkligen både ork och humör. Men lycka till imorgon, det går nog säkert bra!!

  Gilla

 6. Kamomilla skriver:

  Hej igen Hanna !
  Såg att du skrivit i mitt köksnlägg. Ja, vårt hem har nog redan varit i två tidningar.
  Koti ja keittiö 11/ 2009 och Maalaisunelmas julnummer ifjol. Det var där mitttt jobb började..
  Lycka till imorgon! Det går nog bra ska du se..

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Nå hej! Tusan också..dom har jag då helt missat 😦
   Tack..jooo..nog går det säkert bra.. 🙂

   Gilla

 7. vandravidare skriver:

  Jag var med dig men det visste du ju 🙂 Jag har aldrig varit för någon ”speciell diet” utan tycker man skall använda sunda bondförnuftet(vilket jag inte alltid har 🙂 ) I vår familj finns oxå en insulidinabetiker så jag vet lite hur det känns.Men samvetskval , det skall du glömma, du kan ju ändra på det om du vill.Sedan är vi många här på bloggen som stöttar dig!Kramiz

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Jo..visst visste jag det.. 🙂 Exakt så är det..det är fast i mig själv hur jag lever mitt liv. Det känns bra med ert stöttande..Tack..det uppskattas verkligen 🙂 Kram!

   Gilla

 8. elovena skriver:

  Väntar på nytt från dig?? Hur gick det? Kram!

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s