uppe med tuppen..

..det var jag idag..och det har jag min kära kusinvitamin att tacka för 🙂

Igen en gång var hon på väg till Gustavs i arbetsärenden och bad mig komma med som sällskap. Halv åtta var hon på vår gård. Visserligen kan det kännas okristligt tidigt för mig, men int om jag har någo trevligt att se fram emot. Trevliga 4 timmar hade vi och mera skulle vi ha behövt för att få allt och ingenting ventilerat.

Dimman var tät i morse då vi startade vår färd. Harmades lite över att dimman säkerligen skulle vara borta då vi sku komma hem. Man kunde på vissa ställen se solen genom dimmridån och det var så vackert. Hade fotografering on my mind. Nå dimman var kvar då hon släppte av mig. Så jag tog kameran med mig och åkte iväg för att fota. Samtidigt åkte jag till Skanssi fram och tillbaka.

PhotobucketLite småkuslig stämning var det över det hela. Och dimman den försvann ingenstans fast jag tillbringade några timmar på Skanssi. Så bråttom att fota hade jag int behövt ha. Tyvärr syntes solen int alls bakom dimmridån, vilket jag hade hoppats. Får ta mig i kragen och stiga upp tidigt nån annan dag för att få se den vackra synen.

Däremot såg jag gula blommor vid skärgårdsvägen.

PhotobucketPhotobucketDom får representera solen idag.

Alexander har varit hemma idag och fixat på sin bil. Så Ebba var ute då jag kom hem. Vi har ett staket runt bakgården och hon vet att hon inte får gå utanför det ensam. Där satt hon bakom staketet och knarrade och visste int hur hon sku vara då jag kom hem. Tänk att nån kan bli glad över så lite. Då har det ingen betydelse om jag varit borta 10 minuter eller 2 timmar.

PhotobucketEbbasen min trogna och bästa vän.

Fick på posten idag ett litet paket. Paketet innehöll min lilla skyddsängel som jag vann som tröstpris i lotteriet hos crazy catlady diabetes typ 1. Vad glad jag blev. Den är så fin min lilla ängel. Tänk att knyppla ihop något så litet och fint, helt otroligt.

PhotobucketMed andra ord har min dag idag varit mycket bättre än igår. Nu har jag varit vaken sedan klockan sju och tänker gå och lägga mig sådär tolv tiden. Vilket jag hoppas skall resultera i att jag stiger upp imorgon på moron nångång mellan nie och tie. Måste ju få min rytm ändrad till helgen. Vi, jag och Uffen är på väg upp till den lilla familjen i Vasa. Jag skall dit och barnvakta barnbarnet hela nästa vecka, medan Mamman skriver sin Gradu. Vad jag ser fram emot att få tillbringa mycket kvalitetstid med lilltösen, det skall bli sååå roligt.

Nu återstår bara Zumban på mitt program idag. Om jag fick välja skulle jag nog skippa den. Men av erfarenhet vet jag att det är riktigt skönt sen då jag har varit. Dessutom så har jag ju mina flickor som int ser på mig med blida ögon, om jag hoppar över den timmen.

🙂

Annonser
Det här inlägget postades i Blomster, Familj, Hundliv, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till uppe med tuppen..

 1. Kajsa skriver:

  Låter som en bättre dag! Månne C behöver någå i vinterklädväg? Eller annars någå?

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Ingen aning, du måst nog fråga parenteserna.. 🙂

   Gilla

   • Ulla skriver:

    Tjenare! Jag var också på zumba idag, tänkte gå ut efter 3 första låtarna, SÅ svårt var det!! Inget funka o jag hann inte alls med… Men jag hankade mej fram o överlevde hela timmen! Stolt o röd som en kräfta var jag 🙂 Men nog är det svårt att göra rätt när man inte alls känner till stegen!! Kanske bättre nästa gång….
    O alltid värt känslan efteråt!!
    Belönade mej med en tripp till det mysiga Loviisan aitta 😉
    Kram,
    U

    Gilla

   • vardagsparlor skriver:

    Det är ju det med Zumban, att man borde vara med från början. Men det går garanterat bättre nästa gång, ska du se 🙂 Det är säkert mycket svårare stegkombinationer på gymmet. Vi har ganska lätta i arbis tycker jag. Det var en redig belöning, Loviisan aitta är alltid värt ett besök, sååå mysigt 😉
    Kram!

    Gilla

   • Ulla skriver:

    Jag går i Kaarina simhall (kuntokoulu), har inte varit sen våren o då också bara ett par gånger!
    Det var nog inga svåra steg, men jag bara inte hängde med, så enkelt är det! 😉

    Gilla

   • vardagsparlor skriver:

    Okejj..har också tänkt på att gå där…men det har int blivit av. Har förstått att Zumban där är jätterolig..och så kan man ju simma efteråt. Nästa gång hänger du med bättre igen 🙂

    Gilla

 2. Juanita skriver:

  Fint om du haft en bra dag! 🙂 O vilka underbara foton du tog i dimman! Hoppas ni får d fint i Österbotten o njut av egentiden med C! Kanske en träff sen när du kommer tillbaka?

  Gilla

 3. vandravidare skriver:

  Toppendag 🙂 Och visst är det roligt att komma hem till en fyrfoting.Trodde Morgan skulle kissa på sig när jag kom hem idag 😀

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Det gör ju Ebba om hon varit längre ensam än vanligt..då kissar honm på sig 🙂 Dom blir bara så glada 🙂

   Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s