Alla helgons dag..

..har vi firat idag. Om man nu kan kalla det för att fira. Dagen då man tänker på sina närmaste som gått bort. Int för att jag tror att det är den enda dagen på året då man tänker på dom som varit en så kära.

Jag var också och tända ett ljus på min Pappas grav. Första för i höst. Har aldrig hänt förut. Min Pappa har varit död i 8 år i februari. Flera år gick jag redan då det började bli mörkt om kvällarna och tände ett ljus till veckosluten. Ville att det skulle brinna ljus vid graven i mörkret. Några år nu har besöken blivit färre och så detta..ett ljus först nu. Hur blev det så??

PhotobucketLyktan representerar min Mamma, dom tre ljusen på marken är vi tre barn med våra familjer. Den till höger är min..jag är äldst.

Annonser
Det här inlägget postades i Familj, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Alla helgons dag..

 1. vandravidare skriver:

  Tittade en god stund på fotot, svartvit är vackert, stämningsfullt.Vi var till gravgården igår kväll och det var så vackert med hundratals lyktor i mörkret.Skön söndag Hanna!

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Tack 🙂 Jo..gravgården är verkligen stämningsfull med alla lyktor som brinner, så vackert 🙂 Tac desamma till dig!

   Gilla

 2. Ulla skriver:

  Fast man inte går till gravgården så ofta, betyder det ju inte att man skulle sörja mindre… så man behöver inte ha dåligt samvete för den sakens skull….
  Det försöker jag intala mej själv, för jag är faktiskt sällan till min pappas grav! Största orsaken är ju att hans grav är i Förby, men inte ens på sommaren, när vi kör förbi på vägen till stugan, brukar vi vara ofta dit… Vi tycker alltid att vi har så rysligt bråttom….:(
  (Men igår var jag faktiskt till gravgården i Pargas o tände ett ljus åt min pappa, där finns ju stället där man kan ställa såna ljus, det har jag inte vetat länge)

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Det är sant Ulla..vet av erfarenhet hur det känns. Min Moffa är begraven i Närpes och dit hade jag aldrig varit sen begravningen (int heller min Mamma) förrän Fredrik flyttade upp till Vasa. Brukar också tända ett ljus åt honom på just den platsen ibland. Och om jag råkar gå på gudstjänst (nångång) tänder jag ett ljus i ljustaken som är ämnad för det, där som man kan bidra med en peng. När vi var i Barcelona och besökte katedralerna där, tände vi ljus åt alla våra närmaste som gått bort. Man behöver int gå och tända någo ljus, det är tanken som räknas, eller hur? Det är heller ingen skillnad var man tänder ett ljus, bara man vet för vem man gör det. Du hade säkert också P i tankarna nu i år..känner såå med dig..Kram!

   Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s