vilken lång dag..

..det har varit idag. En lång dag på ett positivt sätt. Har hunnit med massor. Har ännu kvar lite av rutinerna jag fick vänja mig vid i Österbotten. Har idag stigit upp redan klockan nie, det ni. Kokade gröt till morgonmål, klädde på mig och tog Ebba med mig till min Mammas stuga.

Hade mossa on my mind.

PhotobucketMossa till mina planteringar i utekrukorna. Vädret var kanske int det bästa, men int heller det sämsta. Det regnade i varje fall int. Allt var så tyst och stilla och såååå höstlikt.

PhotobucketPhotobucketPå vägen till stugan finns en åker där det ännu växer en liten plätt av gult.

PhotobucketPhotobucketVackert mot allt det gråa.

På vägen hem körde vi på en väg där jag visste att det fanns röda prydnadsäppel vid vägen. Säkert äpplen som hörde till nån tomt, så jag snatta några.

Nu är höstplanteringarna klara att ta emot vintern hemma hos oss.

PhotobucketPhotobucketJag blev faktiskt riktigt nöjd med resultatet.

På eftermiddagen kom bästaste syrtsipumppa med barn på besök. Ingrid hade önskat att få komma och hälsa på Ebba och visst fick hon det. När dom kom tror jag både Ebba och ungarna var lika glada över att träffas.

PhotobucketKajsulina vill börja virka mormorsrutor och idag ville hon att jag sku visa henne hur man gör. Att virka såna är ju lätt som en plätt, så hon fattade galoppen ganska snart. Undras om hon sitter i soffan hemma hos sig och virkar som bäst 😉

Nu återstår ännu middagen, som är maletkött och svampfylld squasch och ris. Sen blir det Huippumalli haussa på TV:n och efter det några avsnitt av Bones.

Till sist några foton på äpplen som ännu hänger kvar på våra äppelträd. Mer eller mindre ruttna.

PhotobucketPhotobucket🙂

Annonser
Det här inlägget postades i Familj, Hundliv, Mitt hem, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till vilken lång dag..

  1. AH skriver:

    Jag märker att jag för en gångs skull stigit upp tidigare i dag. Eller det borde väl heta i natt. Jag skulle se ett TV-program som började kl4.30 och hade ställt klockan på 4.25 men steg upp 4.20.
    På hemväg från Vasa på eftermiddagen svängde jag in till två av mina barnbarn. Sedan visade det sig att föräldrarna behövde bort på olika uppdrag så det blev för mig att stanna i fyra timmar. Detta vågar jag skriva här på din blogg.

    Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s