silversmide

Kursen jag annulerade, men som i lördags plötsligt blev oannulerad. Anmälde mig till kursen i början av sommaren, eftersom jag hade hört hur rolig den är, dessutom gillar jag silversmycken.

Nåväl..nu har jag varit. Vi var två stycken nybörjare. Läraren har kursen så, att man alltid är två. Finns int rum för fler. Han är tysk, pratar ganska dåligt svenska, finska verkade gå bättre. Han har studerat silversmide på finska. Han verkade nervös, han hoppade från det ena till det andra. Allt verkade helt råddigt och jag tänkte att det här blir int till nånting. Men när allt lugna ner sig och vi slapp igång, blev han mindre nervös, och på det sättet också mindre råddig. Så sist och slutligen var det faktiskt riktigt roligt. Det enda negativa var jag själv. Man måst vara ganska stark i sina fingrar och det är jag då inte. Så tyvärr tror jag att den här hobbyn int passar åt mig bara därför, vilket ju är tråkigt.

Det blev en ring. Ringen lagades enligt mitt fingermått. Fingermåttet togs förstås i början av timmen. Då ringen var rund och fin och jag provade den, hade mina fingrar svullit. Oj..sa jag..mina fingrar har visst svullit..Är du gravid..undrade han.. 😀 stackars människa vilken blunder 😉 Nå..näää..sa jag och skrattade..jag är nog bara tjock 🙂 Ursäkta..sa han..jag måste bara fråga. Detta eftersom det fanns såna material man bör undvika i silversmide om man är gravid. Hur gammal trodde han att jag är???

Hursomhaver..tadaaa…

Photobucket..den skall ännu få en liten rund sten, en månsten. Funderade först att jag int vill ha nån sten..men sen ångrade jag mig. Så nästa gång sätter vi dit den..en liten vit rund sten.

🙂

 

Annonser
Det här inlägget postades i Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till silversmide

 1. michaela skriver:

  Vad skoj att du ändrade dig o e med på kursen iaf 🙂 o vilken fin ring d blir! häftigt att ha nåt i smyckesväg som man kämpat med o gjort själv.

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Har förklarat i några äldre inlägg hur det egentligen gick till. Allting har tydligen en mening. Visst är det riktigt roligt 🙂

   Gilla

 2. Juanita skriver:

  vilken underbar ring! Jag vill oxå! Var på en snabbkurs i somras o där lagade vi armband o till det behövde man nog inte vara speciellt stark i nyporna… Så skoj m silversmide, synd bara att det kostar en del att ha som hobby…

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Det kostar sannerligen jo. Den här biten som jag fick köpa där var ganska tjock..och jag har sjuka händer..så därför kändes det tungt. Armband sku vara ganska roligt att fixa..men det blir säkert dyrt. Damen som var på kursen med mig hade köpt en bit från den lokala guldsmeden och hade betalat 13 Euro för den. Så kan bara fantisera vad materialet till ett armband sku kosta. Men å andra sidan är det nog värt det..det blir i varje fall ett bra minne och något som man kan säga att man har gjort själv.

   Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s