den första frosten

I varje fall för mig. Antar att det nog har varit frost redan nån morgon här nere i södra finland, men inte i min värld. Kommer mig ju int ut förrän tie-elva tiden och då brukar det som varit frostigt redan ha smält bort. Men inte idag.

Helt frost frostigt var det då inte, bara så mycket att man kunde se det om man ville. Och det vill man ju, om man skall fotografera. Det betyder ju helt nya motiv, fast dom är desamma som jag säkert tagit hundrafemtio gånger. Frost är bara sååå vackert. Åtminstone då det är super kristalligt och vitt. Men det var det då int idag.

Oberoende gick vi runt golfbanan Bebbasen och jag. Har fortfarande sjukt i min lilltå, men struntade i det. Vädret var otroligt vacker. Himlen var djupt blå. Fast det ser man int i mina foton. (vill ha ett UV filter).

På den lilla bäcken som rinner genom golfbanan hade det bildats en tunn hinna av is.

PhotobucketFrosten fanns att hitta om man tittade riktigt noga.

PhotobucketPhotobucketPhotobucketRinnande vatten ser ut som gele då slutartiden är lång. För det är den nu, hur ljust det än är, om man står i skuggan. Har nog ett fast objektiv som tar in mera ljus, men tycker int riktigt om det. Man kommer int så nära som jag sku vill komma.

PhotobucketDet var en vacker förmiddag.

PhotobucketMen medan vi gick kom molntäcket ifatt oss, och då vi kom hem, var solen ett minne blott.

En liten lingonkvist med ett ynka lingon växte precis ut vid roten av ett träd.

PhotobucketÄnnu en gnutta frost..om man tittar noga kan man kanske se lite vitt.

PhotobucketTog redan igår foton på min julros som NU har knoppar. Trodde ju tidigt i våras att den hade knoppar, som visade sig vara blad. Nu är det definitivt knoppar. Och vad är mera rätt än det, julros som den heter. Knappast hinner den börja blomma förrän första snön kommer. Så synd.

PhotobucketÄnnu ett foto av dom sista bladena på min midsommarros.

PhotobucketMina planteringar.

PhotobucketTill sist en Ebba, som är nöjd och glad efter vår promenad.

PhotobucketEfter promenixen fick jag riktigt brått att laga mig i skick för att träffa en bästaste kusinvitamin över en kopp kaffe på Axo. Vi har int träffats på otroligt länge, så det fanns mycket som behövde ventileras. Några timmar en eftermiddag är ingenting sånhärna gånger. Men roligt var det så länge det varade. Det lever man länge på.

Jaaa..åtminstone tills imorgon, för då skall jag med en annan bästaste kusinvitamin på road trip igen en gång. Fyra timmar prat om allt och ingenting, ser verkligen fram emot detta 🙂

Har annars märkt hur otroligt mångsidig och intressant min blogg är 😉 Samma saker dag ut och dag in. Det händer verkligen ingenting speciellt i mitt liv. Men å andra sidan, är det så jag vill ha det. Men Guuud vad slött för er kära läsare.

Tack alla ni som vill återkomma hit om och om igen.

Och välkomna alla nya läsare, hoppas ni kommer åter.

🙂

Annonser
Det här inlägget postades i Familj, Hundliv, Mitt hem, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till den första frosten

 1. vandravidare skriver:

  Frosten är vacker! Återkommer gör jag every day 🙂 Nu skall jag ta en promenad och sedan blir det jobbet.Ha en bra dag!

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Räknar med dig, jo 🙂 Har haft en riktigt bra dag..hoppas du har haft det bra också 🙂

   Gilla

 2. Ninette skriver:

  Så fina frostbilder! vi har haft frost två morgnar nu, börjar tydligen bli vinter ändå!

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s