en av julens höjdpunkter..

..här i Pargas är när Nathalies Julcafe´öppnar. Ifjol var cafeét placerat lite på sidan om kärncentrum och det blev int att besöka det överhuvudtaget. Men i år är det tillbaka på sin plats som det har varit några år tidigare. Helt i Pargas centrum.

Det finns inget mysigare och juligare än detta cafe´. Dom har dom härligaste kakorna, munkarna är gudomligt goda, likaså bullarna och allt är hembakat. Dom har även små saltiga saker om man föredrar sånt.

Idag besökte jag cafeét första gången för i år. Jag åt en getostpaj med grönsaker, till det fick man ganska mycket sallad. Som efterrätt tog jag en rulltårtsbakelse, som var fylld med hallon och en kvarqgräddblandning som var smaksatt med rom. MUMS!!

Och atmosfären..om man int får julstämning nån annanstans..så är det här definitivt platsen för det.

Före mitt cafe´besök var jag med Ebba på vår dagliga utevistelse. Denhär gången till Mustfinn stranden. Vädret har int varit det bästa idag. Det har varit grått och dystert. Men det har ändå inte regnat.

PhotobucketFör att helt vara i en gråååå och dyster stämning är följande foton i svart vitt.

PhotobucketFjädrar är den gemensamma nämnaren. Är nog vän av svart-vita foton, men kan int själv riktigt se vad som passar som sådant och vad som int gör det.

Ibland hittar man oväntade saker vid vägrenen. Hoppas denna int är min.

PhotobucketFör man vet aldrig. Sån yrboll som jag är och sån guppig väg det är innan man kommer till stranden. Så kan gott och väl tänka mig att ha tappat något dyligt utan att ha märkt det. Nog för att skarpa ögon här hemma genast märker om något är fel.

Man hittar int mycket färg mera där ute..allt är verkligen helt grådaskigt och fult. Jag vill ha snö. Bara för att allt sku bli renare och ljusare. Det behöver ju int komma flera meter, men tie centimeter sku vara passligt och minus fem grader kallt så att det int sku smälta bort.

Medan vi väntar på det får vi söka med förstoringsglas efter lite färg och hoppas att solen sku visa sig ofta.

PhotobucketPhotobucketEbba förstår nu int att önska sig något annat än mat, utevistelse, sömn och lite gosande, det är bara matte som int tycker om att få en helt våt och smutsig hund hem.

PhotobucketKan ännu berätta det otroliga, att jag, som alltid är i sista minuten redan har köpt julklappar åt alla mina syskonbarn, min man och ett till lilla Cilla. En stor prestation..som lättar mitt hjärta..ju närmare julen vi kommer.

🙂

Annonser
Det här inlägget postades i Familj, Fotografering, Hundliv, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till en av julens höjdpunkter..

 1. vandravidare skriver:

  ”Jag vill ha snö ”, bra Hanna 😀 Och du, jag tror jag raderade en av dina kommentarer i misstag.Förlåt.P.s. gillar fotot med träbiten 🙂

  Gilla

 2. Kamomilla skriver:

  Jag är ovanligt sen med julklapparna i år.. Duktigt av dig!

  Gilla

 3. Gun skriver:

  Det verkar som om det är fyllt med läckerheter på det stället:) Fina bilder du bjuder på. Jag har faktiskt köpt alla julklappar redan, och det känns skönt.

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Det är det verkligen..många goda saker 🙂 Otroliga du..förstår att du tycker det är skönt 🙂

   Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s