en dag till..

..närmare jul.

Helt otroligt att det i nästa helg är advent, sen är det bara fyra veckor kvar och så är det jul. Jag som hade tänkt göra så mycket till den här julen. Hade tänkt göra lite handgjorda julklappar förutom dom som jag köper. Men tror det blir blott en tanke. Någo smått kan jag kanske åstadkomma, men inga stora underverk, inte nu mera.

Man märker att barnena blir stora då dom planerar sin egen jul så som dom önskar fira den. Den lilla familjen skall åka till södern med svärdotterns familj på juldagen. Och antagligen kommer dom att fira julafton även med svärdotterns familj, eftersom det är deras tur i år, att få njuta av deras sällskap. Andra sonen meddelade att han kommer att åka till himos på juldagen. Kvar blir vi med två döttrar. Vilket ju är bra, vilken tur att man har en stor familj. Men snabbt går årena och dom får sina egna traditioner. Hoppeligen blir vi ändå aldrig helt ensamma, jag och Uffen, då skulle nog ett modershjärta gråta. Julen som är en familjehögtid.

I år kommer vi att fira jul med min syrtsipumppa Kajsulina och hennes familj och med min Mamma, hemma hos oss.

Men först skall vi fira lillajul. Hos oss börjar firandet på fredagen. Uffen fick i julklapp ifjol ett ”köpkort” till delicard, en delicard deluxe menu. Det här köpkortet innehåller en middag för fyra personer. Man har tre valmöjligheter både till förrätt, varmrätt och efterrätt. Alla rätter innehåller huvudingrediensen som man sen själv skall tillreda på ett eller annat sätt. Den här middagen skall vi avnjuta med Kajsa och Johnte. Vi har valt sikrom till förrätt,    tio spätt med tigerräkor till varmrätt och blåbärs-vaniljmousse till efterrätt. Allt kommer hem med posten på torsdagen i nästa vecka. Återstår att se om jag får till nån god rätt av tigerräckorna..antar att det blir någo thailändskt.

Den här dagen har gått i ett nafs. Nu är det redan kväll. Ute är det mörkt och trist. Bäst att tända lite ljus. Lägga sig i soffan under filten, ta ett glas rött och njuta av något bra program. Antagligen blir det ”Så mycket bättre”. Idag är det Lena PH:s tur att vara huvudperson.

PhotobucketHa det så gött kära bloggvänner 🙂

Annonser
Det här inlägget postades i Familj, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till en dag till..

 1. vandris skriver:

  Gomåron 🙂 -8 visar gradstocken i Lappfors och en klar blå himmel.Har varit och promenerat en timme och det var så skönt i den friska luften.Väntar på julen för jag tycker det är så mysigt när man får sätta fram alla ljusdekorationerna, både inne och ute.Skön söndag!

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Godag får jag säga idag..vet int hur det blev så..men steg upp klockan tolv. Här visar det också minusgrader, på morgonen -6 och nu -3..och det är blå himmel och frost på marken. Harmar riktigt att jag siovit bort hela dagen. Detsamma till dig 🙂

   Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s