en busy dag

Hur det nu var så blev min dag ganska busy. Busyt på ett positivt sätt. Busyt blev det för att systran min ringde mitt i min planerade dag (brukar aldrig planera så rysligt, går på känsla oftast, men idag hade jag planerat). Hon behövde barnvakt. Vilket gjorde att jag fick lite omprogrammera, men det gör man så gärna då man får två sötnosar på besök.

Först var jag med Ebbasen till Mustfinn. Det småduggade och jag hade ingen lust att gå runt golfbanan. Det har varit en riktigt sunkig dag i jämförelse med igår. Dystert så det förslår.

PhotobucketIstället för att fota frostnypna löv och kvistar, fick man igen en gång fota vattendroppar.

PhotobucketPå väg hem såg jag en hel familj vitsvanshjortar hoppa ner i diket. Snabbt stannade jag bilen för att få en bild. Men som dom nu är sååå snabba..

PhotobucketEfter dethär fotot ringde hon, systran min. Om jag hade vetat kunde jag ha åkt hem lite tidigare.

Hade en telefontid med min läkare mellan klockan ett och två. Klockan två hade jag ett möte, som sku hålla på till klockan tre. Klockan kvart över tre skulle Kajsa komma med flickorna. Klockan fem hade jag silversmidekursen och flickorna skulle hämtas kvart före.

Då jag kom hem var klockan ett. Mellan klockan ett och två hann jag duscha, laga mig i ordning, prata med min läkare, åka till guldsmedsaffären och gå på kaffe till julcafe´Nathalie. Tala om att ha eld i baken.

Till guldsmedsaffären skulle jag för att söka mitt silver som jag hade beställt till silversmidekursen. Hade en vision om vad jag sku laga och ville att smycket sku bli tungt, ganska stort och se enkelt ut. För en bit som var sju cm långt, två och en halv cm brett och två mm tjockt ville han ha 80 euro. Jag tappade hakan och sa ursäkta..såna pengar har jag inte. Kunde ju ha frågat då jag beställde silvret. Så nu förstår ni gott folk varför smycken är så dyra. Min vision blev precis just det..en vision.

Klockan kvart över tre kom dom…systrarna. Flickorna åt munk, lekte med Ebba och kollade på Pocahontas.

Vad skall vi se på idag då..undrar Ingrid..

Photobucket..och så satt dom sig i soffan så sött tillsammans..

Photobucket..Pocahontas är en av dom slöaste Disney filmerna, så Edith hade int riktigt ro..och hur sku hon ha det när det finns roligare saker att göra. Hon är int alls rädd för Ebba, hon springer efter henne, hon klappar henne, drar leksakerna ur munnen på henne…samtidigt som Ebba är förtjust över uppmärksamheten blir hon lite till sig och börjar springa undan.

PhotobucketTitta jag har två lösa tänder 🙂

Photobucket

Ingrid fick lov att ge lite godis åt Ebba. Hon säger bestämt, sitt..och Ebba sitter..pang, död..(Linda har lärt Ebba)..och Ebba lägger sig på sida helt stilla..snurra..och Ebba snurrar..sååå gulligt.

PhotobucketTjo och tjim och hoppsan hejsan är det då man har töserna på besök. Men nog så roligt. Härligt då dom vill komma och hälsa på och då dom verkligen int bryr sig fast Mamman säger hejdå och går iväg.

PhotobucketSnabbt var klockan kvart i fem och Pappan kom och söka flickorna hem. Jag rusade till silversmidekursen för att laga färdigt min ring. Trodde också jag sku hinna med något annat med det gjorde jag int. Nu är det bara en gång kvar och tänker göra något enkelt som går hastigt. Återstår att se vad det blir. Men idag blev den färdig, min första helt självgjorda ring.

PhotobucketÄr mer än nöjd. Det kan ju int bli perfekt med första gången eller hur?

🙂

I morgon blir en spännande dag, som jag ser jättemycket fram emot. Skall på bloggträff till Ninette med bloggen ”Tedags hos tant Ninette”. Hon är känd för sina ljuvliga pepparkakshus och imorgon skall vi baka pepparkakshus hos henne.

Skall verkligen bli roligt.

🙂

Annonser
Det här inlägget postades i Familj, Fotografering, Hundliv, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till en busy dag

 1. Ulla skriver:

  Jättefin ring du lagat, duktig du! 🙂

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Tack 🙂 Till att vara det första jag gjorde är jag riktigt nöjd. Kan nog int ta beröm för hela slanten eftersom läraren var ganska hjälpsam. Men ändå 🙂

   Gilla

 2. vandravidare skriver:

  Vilken fin ring!! …och dessa ljuvliga barn.Blir bara så glad att se dom 🙂 Kram

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Tack..är riktigt nöjd själv 🙂 Kajsas barn är nog så gulliga..eftersom det är ganska stor ålderskillnad mellan mig och Kajsa..känns hennes barn lite som om dom sku vara mina barnbarn..dom är mig så kära 🙂 Kramizar.

   Gilla

 3. Kajsa skriver:

  Tack för hjälpen med barna mina! Dom är båda alltid lika ivriga att komma och hälsa på! Edith lekte med telefonen idag och jag frågade vem hon ringde till. Bestämt svarade hon Hanna och sa Hääj Hanna, ågligågligågli, häj tå!

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Dom är alltid välkomna hit, det vet du ju 🙂 Vad månne hon sa..sku va roligt att veta 😀

   Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s