Första advent

Nu är det då fyra veckor kvar till jul.

PhotobucketHar haft två hektiska dagar fulla med program. Orsaken till att bloggen blivit lidande. Fast o andra sidan, finns det ju nog ett liv utanför bloggen också. Ibland är man tvungen att prioritera.

Fredagen gick åt att sitta på folkpensionsanstalten en god stund. Plötsligt var det eftermiddag och Elin skulle föras till Åbo där hon med Linda skulle hoppa i Uffens bil och köra upp till Österbotten. Samtidigt som dom bytte bil, bytte Uffen till min bil och så kom vi hem. En hastig ytlig städning och dukning förrän våra middagsgäster kom.

Ingenting blev dokumenterat..daaah..då vi ätit färdigt sa Kajsa..du har int haft kameran framme..nääää..vad tänkte jag. Sen fotade jag muffinsarna som vi hade till kaffet efter maten, muffinsarna som ingen av oss orkade äta upp.

PhotobucketMaten var förövrigt god. Sikrommen åt vi med lök och smetana på Kajsas hembakade limpa. Tigerräkorna blev en mustig sås med mycket lök, chili, vitlök och kokosmjölk. Riktigt orientalisk smak. Antagligen var det Garam masalan och kokosmjölken som gjorde sitt. Efterrätten, blåbärsmousse, som var färdig i fyra portionsformar var int det godaste jag ätit, men nog läskande.

PhotobucketKajsa och Johnte hade med sig en flaska Blossa glögg , en amaryllislök och ett paket från Gullkrona med en disktrasa, ett grytunderlag och tändstickor i en julig förpackning.

PhotobucketEn riktigt trevlig kväll hade vi.

På fredagen ringde min svägerska och bjöd oss till dom till lillajulen. Plötsligt fick jag stress bara värre. Hade planer på att göra Tildahjärtan åt alla till lillajulen, men hade int räknat med att vi sku till Uffens brors familj. Så hastigt och lustigt fick jag två hjärtan till att laga. Ja, jag hann just och just få alla färdiga och jag hann föra Mammas och Kajsas till Pjukala innan det var dags för oss att åka iväg.

PhotobucketÅt Ingrid och Edith hade jag på skoj sytt två nyckelringar, som man kan ha fast på nån väska eller var man nu tycker att dom kan passa till.

PhotobucketAtt fira lillajul hos Uffens brors familj har varit en tradition ända sedan barnena var små. Nu då barnena är stora tycker jag att det nu int är så viktigt att hålla fast vid alla traditioner, men visst var det ju roligt att träffas och bli bjuden på en massa gott. Sex barn har vi tillsammans. Ni kan tänka er vilken rambambula det var då dom var små. Igår var bara ett barn närvarande en liten stund.  Barnenas kusin Joakim.

PhotobucketVi blev bjudna på en lite annorlunda glögg, en med mandelsmak. Och den var jättegod. Tror jag skall satsa på några såna flaskor nu under jultiden.

PhotobucketVärdinnan.

PhotobucketEssi hunden har varit och opererat bort knölar från sina tisun och har magrat ganska rejält på kuppen. Som tur var knölarna ingenting allvarligt och nu är hon redan hur pigg som helst.

Här sitter hon och väntar på någo gott.

PhotobucketKusin Ninas hund Willson är bosatt för det mesta hos Uffens bror nuförtiden. Han är en riktig baby och vill gärna vara i famnen och mysa.

PhotobucketSå gick den kvällen och klockan hann bli midnatt innan vi var hemma. Jag min tok satt mig framför TV:n och kollade på flera avsnitt av Grey´s anatomi innan jag gick och la mig klockan fem. Tala om att vara hopetossig.

Ännu några foton av vad jag fick av min Mamma till lillajulen. Hyacinter, ett zinkhjärta och en magnet. Med en härlig ängel på. Änglar hör till mina favoriter. I alla former.

PhotobucketPhotobucketHär doftar det julskinka och kålrots- och morotslåda. Snart får vi hugga in på en pikiliten julmiddag.

Glad advent till er alla 🙂

Annonser
Det här inlägget postades i Familj, Handarbete, Hundliv, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Första advent

  1. Kajsa skriver:

    Tack än en gång för en verkligt god middag med gott sällskap samt alla fina presanger!

    Gilla

  2. Kamomilla skriver:

    Oj så mycket program du haft! Dina hjärtan är jättefina!!

    Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s