inspirerande

Vet ni, nu har jag blivit helt taggad av Ninette och hennes inlägg om hur man bakar pepparkakshus. Inläggen plus det fakto att jag har fått vara med och laga ett hos henne, har inspirerat mig till att själv försöka baka ett eller flera. Helt beroende på hur jag lyckas.

Så idag har jag varit och inhandlat diverse prylar som man kan tänkas behöva för att göra ett sånt. Tyvärr hittade jag int ett lika litet hjärta som vi använde oss av då vi bakade hos henne, vilket betyder att jag får laga mina hus aningens större.

PhotobucketHelt otroligt hur inspirerande den kvinnan kan vara.

Roligt för en sån som jag, som är ganska så handlingsförlamad för det mesta. På kvällen före jag somnar gör jag underverk i min fantasi, det skall jag göra, och det, och de….men där blir det..som fantasier. Det behövs faktiskt nån som antingen tar tag i mig och säger, nu skall vi göra det där eller så nån som är så in i norden inspirerande så det smittar av sig bara värre.

Idag gäller det då att vispa ihop degen, för utan en sån blir det då inga pepparkakshus.

Annonser
Det här inlägget postades i Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till inspirerande

 1. Ninette skriver:

  Oj, vad roligt att höra! 🙂 Ska bli spännande att se vad du fixar till! ditt första hus blev ju jättelyckat, så det blir säkert nästa också 🙂 (och misslyckas man på första försöket är det bara att försöka på nytt! jag gör massor av grejer som misslyckas, jag bara försöker på nytt tills jag lyckas)

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Men det är ju sant 🙂 Återstår att se hur det går..hoppeligen misslyckas jag int för mycket..men ett hus skall det välan ändå bli 🙂

   Gilla

 2. Kamomilla skriver:

  Jätteroligt att du hittat inspiration och känner dig ivrig att ta itu med husen 🙂 För visst var det ju jättekul!!

  Gilla

 3. mela skriver:

  var hittar man heirol sprits set?

  Gilla

 4. vandravidare skriver:

  Tjosan 🙂 Vi brukar oxå fixa till ett pepparkakshus varje jul men jag brukar faktiskt köpa ”färdiga bitar” Men det där ser ju helkul ut! Trevlig kväll Hanna.Kram

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Hoppsan 🙂 Jag brukar aldrig laga pepparkakshus..men det var så roligt då vi gjorde det hos Ninette..så vill pröva göra själv. Tack detsamma. Kramizar 🙂 (du kunde ju lära mig också hur man får en fin bakgrund på bloggen, please)

   Gilla

   • vandravidare skriver:

    Du kan ju ta något av dina fotografier! Gå till administration, sedan i panelen under utseende finns ”bakgrund”.Klicka på det.Sedan är det bara att bläddra fram det foto som du önskar som bakgrund.Mitt julmotiv kom från ett vykort som jag hittade på nätet.Jag ”spara bild som” sedan bläddrade jag fram det precis som man gör med foton.Jag vet, jag är dålig att förklara 🙂 Gomåron 😀

    Gilla

   • vardagsparlor skriver:

    Goddag 🙂 Okejjj..skall försöka utndersöka mina möjligheter 🙂 Tack för förklaringen, den är nog helt klar och tydlig 🙂

    Gilla

 5. Sarah skriver:

  Ska bli spännande att se vad det blir! Tänkte bara säga att jag har köpt mitt heirol-spritsset i s-market i pargas…

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Lagade just degen och undrar smått om jag satt för mycket mjöl..får se om den är så smidig som Ninettes 🙂 Allt också..man behöver int gå över ån efter vatten, så typiskt..hoppas mela läser detta 🙂

   Gilla

 6. greta skriver:

  🙂 Känner doften och spänningen, pepparkakshus är kul att laga man får låta fantasin ha spelrum så ser man hur pyntad eller enkel den blev, enkel kan också vara snyggt.
  Degen kan gärna vara lite hårdare för att hålla elementen i skick 😉 Det blir kul!

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s