en sockerbagare här..

..bor i staden..och det är då sannerligen inte jag..men jag har i varjefall försökt…och jag får väl trösta mig med att det var min första gång (förutom en gång i min ungdom) som jag gjorde pepparkakshus alldeles själv.

Borde ju ha fattat att int vara så in i nordens ambitiös. Jag menar sex stycken hus på en gång. Då hade jag ju kunnat laga ett först och sett hur alla mina delar passade och int som nu..alla delar på en gång..och så märker man att taket är för litet då man sätter ihop delarna till det första huset. Hur tänkte jag där?? I wonder!!!

Gissa om det harma.

Nå..Ninette sa gång på gång då vi var hos henne och bakade att det int är nån skillnad hur det ser ut..man täcker allt med kristyr. En liten tröst för mig och mina vinda och håliga hus med för små tak.

I degen hade jag satt för mycket mjöl. Det ante mig. Märktes då jag kavlade ut degen och satte till mera mjöl, den sprack. Nå det fixade jag med att int sätta så mycket mjöl till då jag kavlade ut nästa gång. Då var degen precis så smidig som den skulle vara.

PhotobucketSkar degen enligt mallarna som jag hade ritat.

PhotobucketSom sagt, bakade alla delarna på en gång. Det blev sex hus.

PhotobucketSex hus med för små tak. Fogade ihop dom med smält socker. Och som jag nu int är van, syns sockret på utsidan av husena. Vilket gör att kristyren med tiden kommer att färgas av sockret. Men hade int tålamod att foga dom samman med kristyr, så får skylla mig själv.

PhotobucketSå var det då dags för kristyren. Jag hade två färger, en grön och en blå. På burkarna var färgerna ljusa, på mina hus är dom granna. Den blåa tycker jag om..men den gröna..hur tänkte jag där?? Varför valde jag int rosa?? Man kan ju alltid vara efterklok. Idag lagade jag väggarna och taket på alla hus. Ett av husena fick jag så långt färdigt att det som ännu saknas är vit kristyr på bottenplattan.

PhotobucketPhotobucketPhotobucketMera orkade jag int idag. I morgon fortsätter jag..det är det här som är det roliga..pyntandet. Int blev huset nu sååå hemskt ändå…med tanke på hur ovan jag är.

Och visst var det roligt och spännande 🙂

Annonser
Det här inlägget postades i Mat, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till en sockerbagare här..

 1. lma7 skriver:

  Duktig byggmästare är du, fina hus har du gjort! 🙂

  Gilla

 2. altorpet skriver:

  Dom är ju hur fina som helst! Klappa dej själv på axeln! Läckra färger…

  Gilla

 3. Ninette skriver:

  Dom blev ju jättefina! Bra jobbat! 🙂 Det är ju det jag sa – kristyr på bara, så ser det fint ut! 🙂 Sen så är det lite att öva sig det där med kristyrfärgerna, och sen också kan det ibland bli för stark färg – många färger blir mörkare när dom torkar, så man får lite pröva sig fram. Men jag tycker husen är jättefina som dom är! Verkligen bra gjort!

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Tack..det var snällt sagt. Märkte att jag antagligen satt allt för mycket färg..nu vet jag till nästa gång 🙂

   Gilla

 4. michaela skriver:

  Oj vilka häftiga hus! Superfina, lite fantasivärld över dem 🙂

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s