en tung dag

Idag har jag varit och följt min faster till hennes sista vila.

Begravningen var en vacker och hedervärd tillställning. Prästen pratade vackert och personligt om min faster. Minneststunden efteråt var familjär och nära, vi sjöng vackra psalmer tillsammans och även här talade prästen fint och tänkvärt. Man blev verkligen helt medtagen.

Satt och tänkte på min farbror och på min kusin och hennes familj. Så kan livet plötsligt ändras. Men som prästen sa, döden behöver int alltid vara helt negativ..det finns ju också något positivt, fast det är svårt att se det just då. För min Faster var den en lättnad, hon fick gå bort som hon alltid hade önskat sig, snabbt och någorlunda smärtfritt. För dom som finns kvar finns saknaden, men också en sorts frihet, frihet från oron man känner då ens nära är sjuka. Tror man på livet efter döden finns det ju också en tröst, man kommer nångång ännu att återförenas.

Det fanns sex syskon, nu finns det bara två kvar.

Annonser
Det här inlägget postades i Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till en tung dag

  1. vandravidare skriver:

    Kram!

    Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s