end of story

Storyn om Hanna och pepparkakshusena är slut. Nu är alla sex färdiga. Bara att sätta dom på en folieinpackad pappskiva och sätta sellofan runt omkring. Dom ”lyckliga” som blir ägare till ett dylikt, skall inte syna dom så noga och dom skall veta att detta var en engångsföreteelse och inget annat. Tänker definitivt baka pepparkakshus flera gånger, men absolut int sex på en gång.

PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketDet roliga med detta pepparkakebakandet, mot vanligt pepparkakebak, är att man får vara kreativ. Lite som att måla en tavla, eller sy en tilda-puppe…känslan av att skapa något. Fast det då är allt annat än perfekt.

Annars har jag varit på fjong hela dagen. Först med Ebba ut och gå och sen till stan för att handla lite julklappar och mat. Handlade också en födelsedagsgåva till mig själv för pengar som jag kommer att få av min Mamma och mina syskon. Är lite tidigt ute med tanke på att jag fyller år först om sådär tre veckor. Lite tassigt kanske..men sån är jag.

Och vad köpte hon för pengarna då? Jaaa..sini..jag har blivit en tant. Förut tyckte jag att det som jag köpte åt mig var fult, gammaldags och tantaktigt. Men man får ju ändra åsikt, eller hur??

Photobucket(bilden är lånad från nätet)

Jag köpte fem stycken. En med en knöl, två med två knölar, en med tre knölar och en med fyra. Tycker dom är så vackra och dom kommer att göra sig perfekt på en silverbricka.

Tack Mamma, Maria och Kajsa..nu vet ni vad ni har gett åt mig i födisgåva 🙂

Förövrigt var jag lite rädd  för mina pepparkakshus då jag åkte iväg och lämnade Ebba ensam hemma. Satt dom nog långt in på bordet med stolarna tätt omkring, men man vet ju aldrig. Sku just ha varit snyggt om hon plötsligt skulle ha fått för sig att dra ner dom. Då hade jag nog gråtit blod.

Ha en trevlig och avkopplande helg, gott folk 🙂

Annonser
Det här inlägget postades i Hundliv, Mitt hem, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till end of story

 1. elovena skriver:

  Oj! Så fina små hus så man bara smälter! 🙂 🙂 🙂 Du är nog alltför anspråkslös nu och kritisk vetdu, de är ju underbara. Handgjorda och med kärlek… det är nåt helt annat än fabrikstillverkade stereotyper. Och Iittalas ljusstakar har jag också (tant eller int!), skulle köpa fler om jag bara hade råd. Har ställt dem vid en spegel så ser de uta att vara dubbelt fler, smart va? 😀

  Gilla

 2. Ninette skriver:

  Du har verkligen varit jätteduktig med husbakandet! Jättefina hus, dom som får dom blir säkert jätteglada! Jag kan förresten berätta att mina första hus inte alls såg sådär fina ut, inte på långt när! 🙂

  Gilla

 3. vandravidare skriver:

  Vad du kan!! Detdär blåa skulle passa perfekt hos oss 😉

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Tack..tycker också själv bättre om dom blåa..men vissa tycker om grönt..så det var väl det jag tänkte på då jag valde färg 🙂

   Gilla

 4. Kamomilla skriver:

  Jösses- vad du lärde dig fort att göra så fina hus!! WAU!

  Gilla

 5. Maria skriver:

  Jätte fina! Mina barn tycker att ett av dem skulle passa jätte bra hemma hos oss ;-)…

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Tack 🙂 Sku gärna ha bakat ett till er också..men visste int hur det sku komma helt fram. Kajsa har ju köpt ett av Ninette..så åt henne har jag int bakat nåt..bara åt Mamma..men du kan ju alltid be att få hennes 😉

   Gilla

 6. Buskiga skriver:

  Wow, vilka jättelika hus! O att du lagat så många oxå! Imponerad!

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Tack 🙂 Aningens ambitiöst..vet bättre till en annan gång..då får det nog räcka med ett 🙂

   Gilla

 7. Buskiga skriver:

  Jättefina menade jag ju!!! Skickar från mobilen o den gissar visst fel ibland… 😉

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s