julförberedelser

Nu har dom börjat med besked i det Nordlingska huset.

Herrn i huset har stått med dammsugaren i högsta hugg och jag med sleven. Det är vår fördelning vad gäller julsysslorna.

Kommer man till oss före julen möts man av golv utan mattor och mysfaktorn saknas totalt. Förutom i köket där det trots oredan ändå är lite julaktigt. Detta arrangemang leder oftast till lite tvister mellan husbanden och mig. Men lär nu sen en gammal hund sitta.

Hursomhaver har vardagsrummet städats grundligt…det har gynsats bara värre..alla saker har fått sig en omgång..t.o.m. böckerna i hyllan..möblerna flyttas ut i hallen eller dit där det redan har städats för att det skall finnas utrymme att städa allt det övriga.

PhotobucketPhotobucketOch jag, jag gömmer mig bakom mina grytor och försöker se aktiv ut. Jag har idag lagat morotslåda, kålrotslåda och potatislåda. Brukar laga allt färdigt så långt att det bara är att sätta lådorna i ugnen på julafton.

PhotobucketDet går långsamt nuförtiden och jag får tänka nogrannt efter att jag int glömmer bort någo ingredienser. Det skulle harma alldeles otroligt. Men nu har jag i varje fall fått en början. Det är ju int mycket man kan laga i förväg, men det som går att laga gör jag. Resten får bli till julveckan.

Nu återstår bara det lilla roliga för idag…

Photobucket…YESSSSS!!!..

Annonser
Det här inlägget postades i Mat, Mitt hem, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till julförberedelser

 1. AH skriver:

  Men fortfarande tror jag att julen är bäst då den får komma som en överraskning utan att man hunnit göra några förberedelser.

  Gilla

 2. Jessica skriver:

  Det kan man kalla grundlig städning. Sådant ser man nog aldrig i vårt hus. Hittar nog aldrig sådan inspiration. Nästa vecka måste jag dock lite mer anstränga mig då vi firar 6 åringen.

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Jo..nå..det är int jag som har inspirationen…det sitter i från förr i tiden hos mannen i huset. Våran Alexander fyller år 9 december och det var alltid ett bra mål till julen.Till dess fixade man lite och gjorde man dubbelsats av det ena och det andra hade man färdigt till julen. Tänk..otroligt vad tiden går..snart har du en skolpojke 🙂

   Gilla

 3. Kajsa skriver:

  Oj, wow 🙂 Sen när han är klar där får han gärna komma hit och fortsätta 🙂 Det skulle minsann behövas en ordentlig städomgång här och hos mig saknas också tyvärr inspisen till storstädning. Men du har ju varit superduktig som fått lådorna gjorda! Jag har bakat bullar idag jag!

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Wooowwww..jaaaaa..du vet hur wow det är.. 😉 Jo det är skönt att ha fått en början på förberedelserna. Själv har du varit duktig 🙂

   Gilla

 4. vandravidare skriver:

  Färdigt städat här , inte grundligt men det får duga 🙂 Har inte tid att vara inomhus ;)…snön you know 😉

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Det är just det..vad behvöever man gno så mycket då det ändå blir smutsigt i slutändan 🙂 Lyckliga du som har snö omkring dig..här är det svart och vått, men alltid kan man hoppas… 😉

   Gilla

 5. elovena skriver:

  Men HÅHHÅ så ni håller på! 🙂 Och va duktig du är med lådorna och allt detdär. Jag har inte gjort ett skvatt. Idag skulle jag vattna blommorna men jag glömde bort det efter att jag fyllt vatten i kannan. Äsch! 🙂 Jag ska nog städa lite till julen, kanske. Kan hända jag tillåme torkar damm i bokhyllan, men det är förstås inte säkert. Ha det bra!!!!

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   jag säger detsamma..HÅHÅÅÅ..men är glad att ha fått lådorna fixade 🙂 Mina blommor dör efter hand av vattenbrist, vet int hur jag int får dom vattnade. Julen kommer oberoende..städningen tycker nog jag också att är en bisak.

   Gilla

 6. Juanita skriver:

  Oj vad ni är hurtiga! Vi borde nog oxå men vi tycker d är helt tillräckligt att få basstädningen fixad jämnt 😉 njut av att ha kommit en bit på väg m julfixandet! 😉

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Nå..som sagt jag är int så hurtid..men är glad över att ha lådorna gjorda..resten går av bara farten..förutom pepparkaksbakandet..tycker int om det..förutom husena då..dom blev jag nog så inspirerad av..och då är det alltid roligt att fixa..då man är inspirerad 🙂

   Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s