att få pippi på något

Det är definitivt min melodi. Har jag sagt det förut, kanske 😉 . Är det int det ena, så är det, det andra. Och det behöver definitivt int betyda nånting som jag gör, det gäller även sånt jag stoppar i mig. Som mortotskakan jag skrev om för nån vecka sen. Det håller fortfarande i sig. Får jag himo på Da Capo, äter jag det så länge tills jag har fått nog, sen kommer det någo nytt, och så fortsätter det vecka ut och vecka in.

Nu har jag definitivt hjärtan on my mind. Har sytt färdigt 15 stycken. Nu väntar dom på att få fyllning i sig och kanske något som gör det där lilla extra, som blir pricken över i.

PhotobucketProblemet är bara, åt vem jag skall truga hjärtana. Nån vill jag naturligtvis ha själv. Men absolut int 15 stycken.

Så gott folk, kanske det blir en utlottning här hos mig snart, mycket snart. Bara för att det snart är jul och för att jag gärna vill bli av med ett hjärta. Mera om detta i morgon. Så håll utkik, den som är intresserad.

Sa efter mitt pepparkakshusbakande att jag int kommer att baka någo hus förrän i nästa år, och då absolut int sex stycken. Nå jag har blivit biten, pepparkakshus biten. Bara måste laga en liten deg för att få se om jag nu sku vara lite klokare än förra gången. Och så ville jag pröva få färgen på kristyren att bli lite ljusare. Ville så gärna ha ett ljusblått hus.

Degen blev bättre i konsistens än förra gången, men tyvärr antagligen lite för lös, eftersom delarna bredde ut sig mera. Kanterna blev mera buckliga. Men taket var bra, det förstorade jag den här gången. Man vill ju int göra samma misstag en gång till. Som sagt kanterna var buckliga, degplattorna hade brett ut sig. Så bitarna passade int sådär perfekt precis.

PhotobucketSockret som jag hade tänkt använda sparsamt av rann ganska rejält överallt. Så nu blir kristyren igen brun med tiden. Borde ha tålamod och lappa ihop delarna med kristyr. Dessutom gick spritzpåsen sönder mitt i allt spritzande. Som tur visste jag tack vare Sarah att en likadan gick att köpa på s-market. Vilken tur. Så där som helhet tycker jag den här gången ändå gick bättre. Tycker slutresultaten ser bättre ut. Så kanske det blir en sockerbagare av mig nångång om hundra år 😉

PhotobucketLagade också små huspepparkakor som jag täckte med kristyr. Ide´n till dom har jag naturligtvis tagit från Ninette. Kände igen pepparkaksformen som jag tror att hon har använt sig av och visste att jag har en likadan.

PhotobucketDom går definitivt int att jämföras med hennes, hon är ju proffs, men detta är en början..på min karriär 😉

Jag som int kan tåla baka pepparkakor, har nu gjort det två gånger i år. Ännu återstår en gång. Skall ännu baka vanliga pepparkakor till julen. I morgon tror jag det blir bullar. Lyckades hitta smör igår i Prisma i Mylly. Vilken lycka.

Annonser
Det här inlägget postades i Handarbete, Mat, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till att få pippi på något

 1. Ninette skriver:

  som du berömmer mej hörrdu! du gör ju jättefina hus, verkligen! och helt ärligt hundra gånger finare än mina första hus! 🙂
  Pepparkaksformen som jag har har förresten maken gjort helt själv för ca 12 år sedan, men den påminde ju om den som du har!
  Du ska inte racka ner på dej själv – du gör hur fina hus och pepparkakor som helst! Superbra nybörjare, alltså helt ärligt! och tänk att det svåraste i år med att baka pepparkakor skall vara att hitta smör till degen…

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Tack, tack..vad snällt sagt 🙂 Nå jooo jag märkte nog när jag tittade närmare på dom igår efter att jag skrivit inlägget att int var ditt mått riktigt likadant som mitt. Men någotsånär 🙂 Jo är det int konstigt, i dessa tider. Smör behövs för att få goda pepparkakor och andra bakvärk. så jag hamstrade faktiskt flera paket 🙂

   Gilla

 2. Juanita skriver:

  Vilka finfina hjärtan! å vad många!!! Sku jag nu ens hinna med en liten del av allt du hinner med…

  O dina pepparkakshus o pepparkakor var oxå jättefina!!! Imponerad! Jag har inte hunnit testa baka mer efter att vi var hos Ninette o mitt hus blev inte så fint pyntat heller… men, men, vad kan man annat än träna 😉

  O tragiskt detta med att smöret är slut! Måste hålla utkik i butikerna nu!

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Tack..joooo lite väl många.. 😉 Vet du, jag har int tre små barn här hemma och jag är ledig hela dagen. Så är det..övning ger färdighet..så vi får bara öva oss det vad vi hinner och orkar. Nästa ju igen. Faktiskt helt supertråkigt..ingenting smakar ju som äkta smör.

   Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s