flitiga jag

Var flitig som en myra, så får du ingen fyra.

Enligt mitt tycke får jag godkänt vad gäller att vara flitig idag, resultatet är sen en annan sak.

Jag kan int och jag gillar int att baka pepparkakor. Antingen blir degen för lös eller så blir den för hård, som idag då. Hade lyckats sätta aningens mycket mjöl i degen, vilket gjorde att den sprack och var allmänt osmidig. Oberoende hurdan degen är får jag aldrig pepparkakorna att bli tunna och fina. Och idag blev dom i tjockaste laget. Det gör ju också att dom int är så krispiga. Dessutom lyckades jag bränna en hel plåt med änglar. Men gjort är gjort, dom stackarna som dom bjuds åt, har ju alltid möjligheten att tacka nej.

Bakade även havreflarn. Dom får man passa jätte nogrant..för blir dom för lite gräddade..är dom sega..och blir dom för mycket..är dom brända. Så det gäller att ta ut dom där mittemellan. Dom är jag faktiskt någorlunda nöjd med.

Sen bakade jag ännu Lemon curd snittar. Dom hade jag antagligen för mycket smör i. För dom bredde ut sig och blev stora och mjuka. Men nog riktigt goda.

Efter allt bakande…var det dags att ta lite foton. Så att ni int tror att jag sitter här och ljuger 😉

Men vet ni vad, jag suuuger vad gäller att ta stilleben. Jag bara int får till det. Vet helt enkelt int hur man skall göra. Men vad gör det..kanske jag nångång lär mig..eller så inte..man skall välan ha lite öga för sånt också. Dessutom så borde man ju släpa fram stativet för att int behöva ta med blixt..och i och med det få vitbalansen rätt inställd. Men det orkade jag int fundera på idag.

Oberoende får ni se bilder på mina bakverk.

PhotobucketEn hel IKEA burk med pepparkakor blev det. Har bakat mera i mina dagar och hade dom varit tunna hade nog burken varit för stor. Så egentligen är det lite pepparkakor.

PhotobucketMedan mannen i huset har städat och jag har bakat, åkte systrarna Nordling till Skanssi. Linda för att klippa håret och Elin för att hitta kläder till julfesten. Lindas hår blev igen ganska mycket kortare än det har varit, men ändå så, att hon får fast det i hästsvans. Riktigt fint. Julfestklänningen som Elin köpte är nog också den riktigt fin. Tycker bara det ser lite bart ut…och blir det int lite kallt.

PhotobucketSå jag föreslog en sjal..men till det blev det ett direkt nej. Det är välan så här då som ungdomarna klär sig till julfesten mitt i vintern. Nog riktigt festligt…

Annonser
Det här inlägget postades i Familj, Fotografering, Mat, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till flitiga jag

 1. Gun skriver:

  Dina bakverk ser i varje fall läckra ut. Klänning är jättefin, jag skulle nog frysa i en sådan:)

  Gilla

 2. Elin skriver:

  Ja hadde ju no tänkt ha en kofta så ta de rikit luugnt 🙂

  Gilla

 3. Jessica skriver:

  En sådan klänning har jag med. Har använt den massor… på dop, 2 bröllop, julfest och jobb-galafest. Passar till allt. Har haft en svart ”halsduk” över axlarna tills jag fått varmt 🙂

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Jag har skrivit fel..mena naturligtvis ”halsduk” och skrev scarf..Daaaahhh…nåja..men en riktigt vacker klänning är det 🙂 Riktigt festlig!

   Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s