Våran julafton i bilder

Vi firade julafton hemma hos oss med hela vår egna familj, min mamma och med min systers familj.

PhotobucketPhotobucketPhotobucketVår egen lilla jultomte.

PhotobucketDet blev en liten hullunmylly av alltihopa, eftersom julgubben redan var på väg till klockan fem. Före det skulle vi äta. Vi åt någorlunda i lugn och ro, åtminstone förrätts bordet, skinkan och lådorna slank in av bara farten och just då vi hade dukat av bordet från varmrätten knackade det på dörren.

Julgubben kom på besök. Ingrid var duktig och sjöng många julsånger för Gubben och Cilla vågade just och just sitta i Julgubbens famn. Edith satt på tryggt avstånd i Uffens famn.

Photobucket
PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketJulgubben delade ut varsin klapp åt oss alla och så var det dags för honom att dra vidare till andra barn.

PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketEfter julgubbe besöket och öppnandet av alla klappar blev Cillagumman helt slut.

PhotobucketFredrik och Michaela satt ut henne och sova, men hon fick ingen ro. För mycket hade hänt under dagen. Så efter kaffet packade dom ihop sitt pick och pack och åkte iväg till Åbo till Cillas Morföräldrar där dom övernattade.

Vi som blev kvar satt oss i lugn och ro i soffan och började spela ett ”spel” som jag och Uffen fick i julklapp av min Åländska syster. Icebreaker heter det. Det går ut på att var och en drar ett kort och så svarar man på frågan som man får fram. Nå det behövs ju knappast nån Icebreaker inom familjen, men roligt hade vi ändå. Vi skrattade så tårarna rann..åtminstone på mig. Ingrid var också med och spelade, sååå gulligt. Edith hon klämde i sig godis för kung och fosterland. Gröna kulor var smaskens.

PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketSå gick tiden och plötsligt var klockan så mycket så dom små nästan somnade stående. Kajsas svärmor kom och sökte hem familjen Laure´n och min mamma.

Detta inlägg blev nu rysligt komersiellt. Julen är int bara julgubbar och julklappar, den är så mycket mer. Men med småbarn i familjen blir det tyvärr höjdpunkten på dagen. Och visst kan man trots allt säga att Julen är barnenas högtid.

En riktigt fin julafton upplevde jag att vi hade 🙂

Annonser
Det här inlägget postades i Cecilia, Familj, Hundliv, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s