gårdagen

Gick så fort så jag hann int skriva någo inlägg. Eller visst hade jag kunnat senare på kvällen, men då var datorn upptagen av en Elin, och jag iddes int börja bråka med henne. Ibland är det bäst att bara låta saker bero.

Hursomhaver var det ett underbart väder här i Pargas, endast snön saknades. Jag tog Ebbasen med mig och gick förbi häststallet till bläsnässtranden.

PhotobucketPhotobucket

Vi gick till utsiktsplatsen där man ser så långt ögat kan nå över sjön. Tänkte på ifjol samma tid..då gick vi där ute på isen varje dag flera månader framöver. Det får vi bara drömma om i år.

PhotobucketEbba kollade in människor som gick på andra sidan om sandstranden. Dom hade en hund med sig. Det var antagligen den som intresserade mest.

PhotobucketVäl nere på stranden kunde man bara förundras över hur högt vatten det var. Hela sandstranden var under vatten. Till bryggan hade man fått vada en bit.

PhotobucketMen vackert var det.

PhotobucketSåhär såg hela strandremsan ut.

PhotobucketStenar som annars ligger torra på stranden under sommaren.

PhotobucketVi gick vidare och märkte att vägen delvis har varit täckt av vatten nåt slag.

PhotobucketEn riktigt skön promenad var det efter allt det dystra regniga vädret som vi har haft fast hur länge. Lite solterapi gör gott för själen.

Väl hemma kollade jag min julros. Nu har den ordentligt svullna knoppar..får se om den hinner slå ut innan vi hoppeligen får lite snö hit till oss också.

PhotobucketPhotobucketHittade också ett riktigt skruttit urtorkat äppel i ett äppelträd.

PhotobucketÄr ingen vän av trädgårdstomtar och det vet min kära mor så väl. Likaväl hade hon köpt åt mannen min till julklapp en liten en. Nå kan medge att den nog är rätt så söt och sådär passligt modern. Så nog skall den välan hitta en plats i våran trädgård i sommar.

PhotobucketTill sist en bild av en grind som jag varje gång beundrar då jag går förbi den. Har säkert förut också satt in en bild av den här på bloggen. Men vad gör det..tycker man om något så kan man ju visa det flera gånger.

Photobucket

På eftermiddagen hade jag träff med båda mina bästaste kusinvitaminer på Axo. Tiden gick fort och cafeét skulle stänga. Då bjuder min ena kusin oss andra att komma till henne och fortsätta prata. Och visst gjorde vi det gärna. Klockan hann bli nie innan vi tackade för oss och åkte hem.

Nu skall jag göra mina husmoderliga plikter, som att tömma diskmaskinen och fylla den med all smutsig disk som belamrar vårt diskbord, sen skall jag laga mat.

På kvällen skall jag vara barnvakt åt systerysters små gullungar. Av önskemål kommer dom först hit en stund för att umgås med Ebba och sen åker vi hem till dom för nattning. Lite spännande är det eftersom Edith int är så glad i att nån annan än hennes mamma lägger henne och sova. Men nog skall det gå bra.

Annonser
Det här inlägget postades i Familj, Hundliv, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till gårdagen

 1. Helena Bruun skriver:

  Hej !
  Hittade av en händelse din blogg o har tittat in nu och då. Trevlig läsning och vilka fina bilder ! Har också, ute i trädgården, en julros som för några dagar sen slog ut sina knoppar. Så sööt !

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Vad roligt att du har hittat hit till mig 🙂 Tack trevligt att du tycker det. Visst är dom söta 🙂

   Gilla

 2. vandravidare skriver:

  Vackra foton! Men inte ser det riktigt ut som vinter, januari månad.

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s