en dag fylld av..

..fotografering.

Först kollade vi på foton som var och en hade tagit under åren som gått och uppgifterna vi hade till hemläxan. Det var jätteroligt att se hur fina bilder folk hade tagit. Alla hade sin egen stil och allas var fina på sitt sätt. Mycket intressant, verkligen.

Kanske jag kan visa hur min hemläxa blev 😳 .

Rätt exponerad bild med kort skärpedjup och ett med långt skärpedjup:

PhotobucketEtt foto taget då det är mörkt:

PhotobucketEtt favoritfoto..just nu är det här:

PhotobucketBilden har jag inte valt för att den skulle vara tekniskt rätt, utan enbart för känslan den förmedlar.  En sorts frid.

Fotograferingskursens andra och sista dag var idag. Idag lärde vi oss komposition och hur man får känsla i sina fotografier. Vi lärde oss det gyllene snittet, vi lärde oss att man alltid skall ha fokus på ögonen då man fotar människor..även husdjur, vi lärde oss hur man komponerar ett stilleben och hur man gör för att få ett bra foto av en dukning.

Eftersom vi ganska länge diskuterade om våra bilder vi hade med oss, hann vi inte göra andra praktiska övningar än porträttfotografering. Jag har stora svårigheter att flytta fokuspunkten manuellt, vet helt enkelt int hur jag skall göra. Är tvungen att läsa manualen för att bli klokare.

Hursomhaver här är igen foton av oss som var med från Pargas:

PhotobucketPhotobucket(klickar man på fotografierna så kommer man till deras bloggar)

Här ett foto av vår härliga lärare Kamomilla från Creatella (den här har int fokusen på ögona..men det hade inget foto jag tog av henne heller och det här var helt enkelt bäst).

PhotobucketIdag igen fick vi njuta av gott bröd och av helt mör hjortstek som Kamomillas man hade tillrätt. Visste att det skulle vara något ur skogen..men trodde det skulle vara älg..har aldrig ätit hjort..och kan bara undra VARFÖR??? Sååå gott var det.

Dagen gick igen allt för fort och det var dags att avsluta kursen. Om Kamomilla i fortsättningen kommer att ordna liknande kurser i fotografering kan jag varmt rekommendera dom. Hon är en duktig lärare, som förklarar så man förstår. Dessutom så var det härligt avslappnad stämning, och man behövde int vara blyg eller spänd för någon eller någonting.

PhotobucketSå TACK för en bra fotokurs Kamomilla 🙂

Annonser
Det här inlägget postades i Fotografering, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till en dag fylld av..

 1. vandravidare skriver:

  Skrota automatläget, det är just det man borde göra 🙂 Men då det är så enkelt att sätta på ”gröna knappen” 😉 Gillar fotot där himlen speglar sig i vattnet.

  Gilla

 2. Ninette skriver:

  Det låter som en jättehärlig kurs! Vilka fina foton du har tagit, och jättefina porträtt!

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Det var det 🙂 Tack…tog x-antal och bara en bråkdel lyckades..men så skall det välan vara då man övar 🙂

   Gilla

 3. kamomilla skriver:

  Tror du du kan maila den där bilden av mig, åt mig? Skulle var kul att lägga på bloggen- jag har sällan bilder på mig själv. Om du tycker det är okej? Får jag länka till din blogg sen- att det är du som fotat?

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s