finally..

..I see it crystal clear.

Så plötsligt hittade jag den..fokuspunkten..och hur man skall flytta den från en punkt till en annan. Vilken lycka.

Så idag har jag övat mig att fota genom att flytta fokuspunkten dit jag ville ha fokusen.

Först testade jag här hemma.

PhotobucketSen gick jag ut och testade där. Hade int egentligen nån lust att gå ut, trots att det var ett fantastiskt väder. Skulle bara int ha orkat idag. Men som det nu var fanns det ingen annan här hemma som kunde ha gått ut med Bebbasen, så det var bara att klä på sig och gå ut.

Vilket jag var nog så nöjd över då jag var ute. Vädret var som sagt helt fantastiskt. Nu har det bildats ordentliga kristaller både på trädena och på alla blomställningarna som pekar upp ur snön.

Tyvärr gjorde Ebba sina behov riktigt i början av vår promenad, vilket nu int var det roligaste, eftersom det int fanns roskisar nånstans. Fick bära det med mig ända hem. Påsen var aningens ivägen då jag skulle fota.

PhotobucketFör att få dom vackra kristallerna och blomställningarna fotade fick jag igen plumsa ner i snön och i diket.  Men vad gör man int för något vackert. Om det sen blev vackert är en annan sak, men försökte gjorde jag.

PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketMera dylika dagar önskas..men kanske int såå kalla. Nå int var det egentligen så kallt då jag hade kläder på mig…bara om händerna emellanåt.

Ni vet int hur glad jag är över att ha hittat fokuspunkten och hur man flyttar den. Nu kan jag ta porträtt foton så att ögonen alltid är i fokus. Lite krångligt har Nikon gjort det att flytta på punkten. Men övning ger färdighet sägs det ju..så det är bara att öva.

Annonser
Det här inlägget postades i Blomster, Familj, Fotografering, Hundliv, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till finally..

 1. lma7 skriver:

  Du blir bara skickligare fotograf hela tiden … men så har du bra grejor också. Borde jag sluta lägga in bilder, kanske? Vill int tävla med dig, men blir nog lite avis… 🙂

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Tack 🙂 Nej det skall du ju inte..dina bilder är hur fina som helst. Men roligt att du tycker om mina foton.

   Gilla

 2. kamomilla skriver:

  Oj vad jag är stolt över dig!! 😀 Du ska se att du kommer att ha jättemycket nytta av din nya kunskap!!

  Gilla

 3. Helena skriver:

  Grattis, trägen vinner !
  Härliga vinterbilder. Kvistbilden i frostskrud är ju helt overklig. Ser ut som en massa älvor skulle ha landat på den . Jag var också ute o fotade men med en vanlig digikamera blir det ju inte riktigt samma resultat …

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Tack..nej, man skall int ge upp.
   Tack..jo jag älskar frosten..den är så vacker. Vet du med digikamera blir det nog riktigt fina bilder, tycker jag 🙂

   Gilla

 4. vandravidare skriver:

  Härliga vinterbilder! Finns så mycket vackert där ute att fota nu,Snökristaller är så vackra!

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s