simning och blodsocker

Idag var det våran simmdag. Vi åkte till Impivaara jag och min man.

Dom två senaste gångerna har mitt blodsocker varit 3 och 2,8 efter att jag simmat 1 km. Med rädsla för att det skulle hända igen, tanka jag en massa kolhydrater hemma före vi for iväg. Mitt blosocker mätte 10 komma nånting då jag gick i bassängen och då jag kom upp efter 1 km mätte det 6,4 🙂 Så nu vet jag hur jag skall göra för att int bli dit i bassängen plötsligt…hujedamej!!

Annars går mina tankar till en bästaste vän och hennes familj just nu. Dom har mist en för dem mycket kär person för en vecka sen. Fast den som har avlidit, har levt ett långt och bra liv är sorgen efter honom inte mindre för det. Styrkekramar till er alla.

Photobucket

Annonser
Det här inlägget postades i Familj, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till simning och blodsocker

 1. Kamomilla skriver:

  Ändå är det så konstigt, då man på alla håll säger att sockersjuka borde hållas i schack med att inte äta kolhydrater alls? men detta är svårt att förstå för en som inte vet vad det handlar om..

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Jo men det är ju så, man skall försöka äta så lite som möjligt med kolhydrater i vanliga fall. Men för att mitt blodsocker tycks sjunka rejält då jag simmar, så måste jag tanka med kolhydrater, för eftersom dom höjer blodsockervärdet och simningen gör att det sjunker..hjälper tankningen till att det kanske int sjunker allt för mycket utan hålls vid ett normalt värde. Om du förstår vad jag menar?

   Gilla

 2. Maria, med diabetes typ 1 sedan 1992 skriver:

  Det är sant att det är bra för diabetiker att äta lågkolhydratkost, men en insulinbehandlad diabetiker måste balansera kost, motion och insulin på ett sätt som är ganska komplicerat.

  Bara för att förtydliga alltså: Det är bara diabetiker som är insulinbehandlade eller tar tabletter som stimulerar insulininsöndringen i bukspottskörteln, som kan drabbas av för lågt blodsocker, så kallad insulinchock.

  Läs mer här, det kan vara bra för alla att veta hur man skall hjälpa en diabetiker med för lågt blodsocker:
  http://www.diabetes.fi/sv/diabetesforbundet_i_finland/om_diabetes/forsta_hjalpen

  Vänliga hälsningar,
  Maria

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s