tandläkarbesök

Jag kan int fatta hur ett tandläkarbesök för mig kan vara sååå nervigt och påfrestande, så att jag då jag kommer hem därifrån måste lägga mig på soffan helt utmattad för att lugna ner mig.

Det börjar egentligen i det undermedvetna redan då jag vet att tiden för besöket närmar sig. Jag drömmer t:ex hur jag tappar alla mina tänder. Den här gången drömde jag att nån av mina bekanta sa åt mig att ”du har också en tand borta”.

Jag är helt hundra på att alla mina tänder har hål. Att dom är helt förstörda. Vilet dom de facto ser ut att vara. Har fula gul-bruna tänder och dom är lappade hundraelva gånger känns det som. Dessutom känns dom sträva och håliga då jag för tungan över dom.

  På grund av diabetesen och depressionen är det int alls underligt att jag tror att mina tänder är helt håliga. Psykmedicinerna gör att munnen blir helt torr emellanåt och det gör även blodsockret. Torr mun är int bra för tänderna.

Nå den här tandläkarskräcken är ingenting som är nytt för mig. Den har pågått så länge jag minns. Men den har blivit värre. Den här gången var jag förundrad att jag ändå var ganska lugn då jag åkte dit, men hujedamej då jag steg in i väntrummet. Man kunde säkert höra mitt hjärta bulta. Och då jag satt mig i tandläkarstolen…otroligt vad sårbar jag kände mig. Där låg jag sen som en sprättbåge och hör på vad tandläkaren har att säga medan hon går igenom mina tänder.

Den här gången sa hon bara en gång nånting, tacka Gud för det. Ett hål…halleluja. Trodde int mina öron. Så den här gången blir det int så många besök.

En sak ännu..jag är ytterst viktig med att tvätta mina tänder..så det är int frågan om renhet vad gäller mina fula tänder utan bara på grund av dålig tandsort. URK!!!

Från en sak till en annan. Mina syrenkvistar som jag tog in har börjat få knoppar 🙂 Hur roligt är int det!

Photobucket

Annonser
Det här inlägget postades i Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till tandläkarbesök

 1. elovena skriver:

  Ojdå, har vi varit samtidigt i pinostolen? 😀 Jag kom precis just hem också, från hygienisten. Huu dedär stenåldersverktygen med sylvassa krokar och trähandtag…. men nu känns det bra och nu ska jag ut på galej med lilldotern. 🙂 Vi ska köpa….. kaninmat, torrfoder 😀 😀

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Joo..usch..säger jag för dessa stenåldersverktyg. Tandstensputsning är det värsta..men efteråt känner man sig så ren i munnen som man int gjort sen man föregåendegång varit till tandläkaren 🙂 Ha det bra på galejen..kanske det blir ett besök till nån loppis på samma gång 😉 🙂

   Gilla

 2. Helena skriver:

  Var också till tandläkaren. Inget man ser fram emot, nej. Man känner sig så utlämnad i den stolen. Munnen på vid gavel, full med instrument och ingenting vet man eller ser man vad som görs … Och tandstensborttagning är asigt – finns det då ingen i denna världen som skulle kunna hitta på ngt mildare sätt ?? Och så får man ännu en saftig räkning för pinostunden . Men efteråt känns det nog bra 🙂

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s