hantverks- och antikmässa

Den bästa mässan under året. Den har jag besökt idag bland flera tusen andra, åtminstone kändes det så, sån trängsel som det var.

Egentligen är det hantverkena jag är mest intresserad av, men antikviteterna går nog också att se på. Roligt att se vad en del saker kostar som man har undanstoppade i något skåp.

Eftersom jag har besökt mässan flera år i rad nu, är det många hantverkare som återkommer år efter år. Det är bara intresset av olika saker som ändrar. Just nu verkar folk vara mest intresserade av scrapbooking, smyckestillverkning och garn. Vid dom ståndena kom man nästan int fram när jag kom till mässan mitt på dagen.

Jag är mest intresserad av konstnärerna, för det mesta keramikerna. Är också intresserad av alla handarbets ståndena, där det säljs allt vad man behöver för att virka och sticka, för det mesta garn av olika slag.

Så jag köpte mig några keramik påskägg. Tyckte dom var så fina och så visste jag genast var jag ville ha dom. Och för att det skulle bli fint, där jag tänkt dom, köpte jag ull, både naturfärgat och grönt.

PhotobucketSå nu har jag en liten påskuppsättning på bordet i vardagsrummet.

Om jag hade haft pengar hade jag köpt en massa. Det fanns bl.a. så fina keramik änglar i olika storlkekar och till olika priser. Den som känner mig vet att jag bara ääälskar änglar. Så tycker att jag var ganska strong som kunde låta bli att köpa en enda.

Garn och speciellt trikåtrasor eller lilli ontelokude tummade jag också på många gånger. Skulle jag eller skulle jag inte. Och vet ni dit blev dom på mässan, har en massa olagat material ännu här hemma.

På antikmässan så kunde jag också få pengarna att gå om jag hade såna. Alltså gillar så alla kannor och smörbyttor från Arabia. Gick och tummade på otaliga såna också. Och färgat glas, som nu är så pop. Men, ack så dyrt. Vill ha. Hem kom jag med en skål från Nuutajärvi som jag suktat efter länge. Den är bara så fin.

PhotobucketEfter att jag hade fått något i magen, gick jag ännu ett varv till hantverksmässan. Där fanns saker som jag ännu funderade på. Saker som jag int kan avslöja här. Då plötsligt kommer Bitte som har bloggen Bitte med blogg gående emot mig med sina tvillingar. Så roligt att igen träffas så där irl. Bitte är en sån handarbetsmänniska, beundrar såå allt som hon stickar och virkar.

Ja det var min dag. Nu sitter jag här med fötterna sjuka efter att ha gått en halvdag i mässcentret. Men det var det värt.

Annonser
Det här inlägget postades i Handarbete, Mitt hem, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s