våran midsommarafton 2012

Vi firade midsommar i år lite annorlunda än vad vi brukar. Vi firade hela familjen, mina syskon med familjer och jag med hela min familj, min Mammas 70 års dag hos min systeri i Pjukala. Vet int när jag senast skulle ha firat midsommar i stan.

Allt började redan dagen före midsommaraftonen då vi alla tre syskon åkte till butiken för att handla alla förnödenheter och tillbehör som behövdes. Vi lunchade på hotellet tillsammans, alla vi som var lediga. Sen åkte vi till Kajuslina för att dikta ihop en sång åt våran Mor.

Midsommaraftonen började med att vi gjorde i ordning allting. Svågern min for till skogen och kapade lite björkar med brodern sin. Vi skulle ju naturligtvis ha en midsommarstång. Barnena plockade blommor till kransarna och band dom så vackert. Vi, jag och mina systrar, vi gjorde i ordning inomhus, vi skrapade nypotäter, dukade och nojsade.

Till slut åkte jag hem för att laga mig i ordning och för att ta min familj med till Pjukala på fest.

Vi hade träff på den Laure´nska bryggan för att ta emot våran Mamma som kom med traktor hemifrån sig. Där satte vi en krans på hennes huvud, skålade i champagne och åt små salta bitar.

Efter det gick vi alla, utom Mamma min som åkte traktor, hem till systran min. Där åt vi en supermiddag med traditionellt midsommarbord till förrätt och stek med potatisgratäng och rödvinssås till huvudrätt. För att orka med kaffe och kaka gick vi alla ut för att resa midsommarstången och dansa runt den.

Till efterrätt åt vi en smaskigt god jordgubbstårta och passade samtidigt på, då alla var samlade runt bordet att sjunga vår sång för vår Mamma. Tyvärr finns det inga bildbevis på detta, men kan intyga att det var rörande.

Efter allt ätande, dansande och sjungande blev det fri samvaro som räckte långt över midnatt.

Det var en otroligt rolig kväll. Vet int när jag sist har haft så roligt. Jag hoppas och tror att min Mamma fick en oförglömlig födelsedagsfest med oss alla.

Photobucket
Photobucket

PhotobucketPhotobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

(Mamma hoppas den här bilden är mer till din belåtenhet än den på din födelsedag 😉 )

Photobucket

Annonser
Det här inlägget postades i Familj, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till våran midsommarafton 2012

 1. Helena skriver:

  Det var helt säkert en fin midsommarafton ! Det är skojigt att samla nära o kära omkring sig . Och kan tänka mig att jubilaren också njöt.
  Fint sommarväder , ha det bra där på landet !

  Gilla

 2. Gun skriver:

  Vilka underbara bilder från en fin midsommar:)

  Gilla

 3. Juanita skriver:

  Vilken underbar fest för er mamma o samtidigt en härlig midsommar! Ha en fortsatt skön sommar m vänner, god mat o solsken! Kramiz

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s