att vara spontan

Jag är fullt ut en spontan människa. Planering är inte min grej. Förstås nångång en nödvändighet, men för det mesta är jag inpulsiv, tar allt med känsla.

Den här veckan har vi två gånger umgåtts helt spontant.

Första gången var under veckan då Uffens bror med fru var och hämtade dottern med son hit där dom har bilen. Dom var på väg till Korpo. Efter att dom hade åkt blev det plötsligt bara att ta fram konjaks-, och päronkonjaksflaskan, och sätta sig ner i solen och umgås. Tror det dessutom var första dagen då det var varmt ända in på natten.

Man blir lite trött på samma vyer hela tiden. Men då svågern med fru hade åkt hem, var det ett så vackert ljus ut mot sjön och en konstig dimma på andra sidan av sjön.

Andra gången var igår. Då vi satt i färgkön på väg mot lande, ringde min telefon. Det var min bästaste kusinvitamin. Hon och hennes man hade just börjat sin semester och var i behov av sällskap. Int behövde jag fundera många minuter förrän jag sa ja till den spontana inbjudan. Enda saken som behövde kollas först var bränslemängden till snurran i vår lilla båt. När det var färdigt var det bara att sätta sig i båten och åka iväg.

Det var rätt länge sen vi var till deras sommarställe så vi visste int riktigt hur vi sku komma dit, men det ordnade sig så att kusinvitaminen med man kom emot oss.

Vi fick en skön fredagskväll tillsammans med dom på deras vackra holme. Vi blev bjudna på stekt gös, korv och getostfyllda grillade tomater MUMS!! Efter maten la vi oss på klipporna och tog igen oss före det var dags för bastubad och ett dopp i det blå. Efter badandet satt vi oss i båten jättebelåtna över ett helt härligt besök, med mycket prat och skratt.

Tack så jättemycket för det 🙂 You  made my day!

Kusinvitamins söta kissemisse Pindi 🙂

Till sist lite blomster.

I veckan hade vi ett inplanerat program Sånt går också för sig om nån bara orkar och ids ta oss i kragen och fråga. Min bästaste vän är just en sån människa..och det är så härligt..för då blir det gjort sånt som jag sällan gör själv. Den här gången var det ett sommarteaterbesök. Vi var till Samppalinna sommarteater och såg musikalen ”housut pois” med väninnan och hennes man.

En helt underhållande och rolig föreställning. Efter den strövade vi längs åkanten och såg på å-båtarna som var överfulla av folk. Vi hade lite sikte på att ta oss en matbit. Till slut bestämde vi oss för pizza på Dennis pizzeria. Vet int när jag senast har varit där.  Och som det var gott och som vi blev mätta. En trevlig kväll hade vi i det bästaste av sällskap.

Annonser
Det här inlägget postades i Blomster, Familj, Fotografering, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till att vara spontan

  1. gretaj skriver:

    Tack Hanna för alla foton du visar oss, tröttnar INTE på dem! Kram i sommarvärmen!

    Gilla

  2. Gun skriver:

    Sådana där helt apropå träffar brukar bli dom mest lyckade, och ni ser ju ut att trivas:) Fina bilder du bjuder på igen.

    Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s