ebbasen

PhotobucketVåran Ebbas blev sjuk plötsligt igår. Hon hade svårigheter att sitta och att komma upp och stå från sittande ställning och så haltade hon. Då jag kände på hennes lår var det ena svullet och hårt och hon var allmänt hängig och trött.

Idag fortsatte det. Så jag ringde till veterinären. Ringde till x-antal platser och alla hade fullt. Tydligen är sommarmånaderna en bråd tid. Ville int vänta flera dagar på att få visa upp henne så jag ringde till jouren och fick tid till klockan sex idag.

Då vi kom hem till Pargas var Linda här och hunden rusade int runt som en galning som hon brukar. Då vet man med säkerhet att något är på tok. Både Linda och Elin följde med till veterinären. Vet faktiskt int hur det skulle ha gått till om jag hade farit ensam med henne.

Stackars liten blev helt skräckslagen så fort vi kom in till kliniken. Hela hunden skakade. Det visade sig att jag int hade beställt tid i onödan. Ebbasen hade verkligen ont. Veterinären undersökte henne och kom fram till att hon antagligen hade sträckt lårmuskeln. Förutom det hade hon feber och det togs blodprov för att se hur hennes infektionsvärden såg ut. Dom var helt okej. Ändå togs det ett ultraljud av hennes livmoder för att vara säker på att hon inte hade nån inflammation där. Och det hade hon inte. Hon fick en smärtstillande spruta och antiinflammatorisk medicin med hem.

Hunden var en helt annan hund då vi kom hem. Hon rusade runt och hälsade på Alexander som var hemma. Otroligt vad ont hon måste ha haft.

Det faktum att Ebbasen int var frisk och andra otrevliga saker som jag funderade över gjorde att jag int fick sömn inatt. Så då klockan var sex på morgonen gick jag till stranden med min kamera. Det var helt vindstilla och det hängde ett dis över sjön.

PhotobucketPhotobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Det var så fridfullt och vackert.

Sommaren har int varit nån indiansommar precis. Int för att jag saknar gassande solsken och +30 grader i flera veckor. Men lite solsken och värme skulle int skada. Åtminstone int för humöret. Igår hade vi ändå en rätt så solig och någorlunda varm dag.

PhotobucketSatt faktiskt en stund i stranden, trots blåsten, i bikini. Försökte bonga fåglar med min kamera utan att lyckas. Dom är för snabba dom rackarna.

Bongade istället i helgen våran lilla Cilla som kom på överrasknings besök ända från Vasa.

PhotobucketPhotobucketPhotobucket

Om två veckor är den lilla familjen inte Vasabor mera. Dom flyttar söderut till en Fammos stora glädje 🙂

Till sist en pionknopp, så som man har sett dom i sommar, fulla av vattendroppar.

Photobucket

 

Annonser
Det här inlägget postades i Blomster, Cecilia, Familj, Hundliv, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till ebbasen

 1. elovena skriver:

  Ojdå! Det var mycket på en gång! Hoppas Ebbasen blir helt bra nu, hon är ju så ung så det är väl nåt övergående med hennes lår. Min hund haltar också, det är en ålderskrämpa och smärtstillande hjälper där också men… onekligen börjar man fundera. 😦 Er lilla Cilla är söt som ett smultron där hon stultar, vad roligt att ni får ”hem” familjen till närmare håll! Ha en bra dag!

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Jo tack..hon är redan mycket piggare. Man får välan vänja sig att det kommer lite krämpor ju äldre hunden blir, dom som int lever så länge som vi! Visst är det..såååå roligt 🙂 Detsamma 🙂

   Gilla

 2. vandravidare skriver:

  Stackars Ebbasen .Krya på kramar och woff härifrån. Vilka underbara foton igen en gång 🙂 Och Hanna, förlåt att jag missat en kommentar angående frågan om vad Örjan använt för inställning på kameran.Skall fråga när han vaknar, återkommer 🙂 Kram och ha en bra dag!

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Nog var det lite synd om henne i går och i förrgår..men nu verkar hon redan piggare..så nog skall det välan gå över. Vet du, du som får så många kommentarer, så är det int undra på om du missar nåt. Men det skulle onekligen vara roligt att veta. Han är nog en sån duktig fotograf. Kramisar och tack detsamma 🙂

   Gilla

 3. Gun skriver:

  Tråkigt när djuren är sjuka, tur att ni fick hjälp i varje. Vilka ljuvliga bilder av sjön, så rofullt. Vilken söt liten Cilla ni har, ett riktigt godisbarn.

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Visst är det..och då vi har varit ganska bortskämda med att ha en frisk hund..det enda hon har haft är några öroninfektioner på tre år. Tack 🙂 Jovisst är hon gullig 🙂

   Gilla

 4. Camilla skriver:

  ❤ Stackars Ebba,men tur att hon mår bättre(O: Hundar skuttar på utan att tänka efter att dom kan stöta sig /O; Jättefina bilder igen….du borda laga tavlor av dom! Och vad roligt att Vasa-borna flyttar neråt….Hon är nog så söt ”eran” Cilla ❤

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Nu har jag svarat på din kommentar 2 gånger. Nu är det tredjegången gillt (förgrymmade telefonskrälleoki). Som sagt jag blev liye orolig men nu rusar hon på som vanligt,nu då hon borde vara stilla.
   Visst är det 🙂 och visst är hon…men ddet är välan allas barnbarn. Sådär , kan int säga att detta var någo lätt, groggiger som jag är av sömnpiller 😉

   Gilla

 5. Helena skriver:

  Åh, så söt er lilla Cilla är. Vad roligt att ni får dem närmare er , man kan ju inte bara få tillräckligt av de små liven !
  Tur att hunden fick hjälp och kryar på sig – den är ju oxå så söt !

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Visst är dom söta dom små liven. Sannerligen är det roligt. Man får träffa Cilla lite oftare än vi gör nu. Jo, den blir kryare för var dag som går 🙂

   Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s