helgen som gick

Börjar bli smått frustrerad på mig själv. Är helt orkeslös. Vill så hemskt mycket, men ingenting blir av. Så lördagen gick åt att sova. Steg upp lagom till att laga mat.

Ebbasen den rackaren hade på torsdagen då vi var och handlade, norpat en stor full Oivariini ask som fanns på diskbänken. Vem som lämnat den där behöver jag ju int gå in på 😉 Hursomhaver hade hon slickat i sig hela paketet med margarin, vilket resulterade i spyor. Spyor som kom rakt på våran hallmatta. Mattan borde vara naturvit, men av någon orsak har den varit ganska så smutsfläckig. Så lite spyor var bara en dropp i havet. Tog mattan med mig till lande för att tvätta den.

Det var det jag skulle göra på lördagen. Och jag gjorde det..före maten. Kan int säga att mattan blev så mycket renare, men den luktar ivarjefall int mera illa.

Lördagen avslutades med bastubad och några dopp i det blå.

Idag var jag då lite piggare. Uffen ville ut till skogen och söka svamp. Och svamp vill jag gärna plocka, så det var bara att traska iväg ut i skogen. Vi for med en tom korg och en plastkass för säkerhets skull, vi kom tillbaka med korgen full och halva plastkassen. Idag behövde man int söka svamp, man kunde verkligen plocka dom.

PhotobucketJag in action (fotad med Ulfs mobil) 🙂

Photobucket

PhotobucketPhotobucket

Förut då det begav sig..med vårt svampplockande..plockade vi i skogen bredvid den skogen vi plockar i nu. För några år sen blev det slut på det då hela den skogen höggs ner. Fy så hemskt och tomt det såg ut. Nu har skogen börjat växa igen..så nu ser det int mera sååå fruktansvärt hemskt ut.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Då vi kom hem från skogen..var det på sin plats med en liten simtur och med en cider att släcka törsten med.

Photobucket

Har faktiskt simmat många gånger i sommar, trots att det int har varit så varmt vatten. Så idag då mätaren visade på 21 grader..var det ju varmt..och skönt.

Sen plockade jag bort det värsta rosket från svamparna och så satte vi dem i en låda. Rensningen får bli till en annan dag.

Photobucket

Annars så har jag förundrats över det faktum att hösten snart är här. T:ex lingonen är på god väg att bli röda, rönnbären likaså.

PhotobucketPhotobucket

Sjögräset som far fram och tillbaka med vågorna är rätt så vackert.

Photobucket

Ebba myser på bryggan.

Photobucket

Sommarblommorna i krukorna är som vackrast…om man skött om dem väl 😉 Just den här behöver int så mycket skötsel..passar mig ypperligt.

PhotobucketInne i vår stuga samsas nya moderna ting..med lite retro saker. Som våra lampor.

Photobucket

Ingen lyxvilla precis..men nog en mysig en sådan 🙂

Annonser
Det här inlägget postades i Blomster, Fotografering, Hundliv, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s