idag var dagen då…

…jag skulle rensa alla kantareller vi plockade i helgen.

Så blev det då inte. Hade ärende till Skanssi och vek in via Asko på vägen dit. Där vid parkeringen finns ett stånd där dom sälger grönsaker och bär. Tänkte att jag skall på skoj fråga vad dom tar för en låda jordgubbar. 15 euro svarar flickan…tänk 15 euro för 5 kg. Här i Pargas har en låda med 5 kg kostat nästan 30 euro. Så det slog lite slint i min hjärna.

JAG KÖPTE TVÅ LÅDOR 😳

Alltså 10 kg vilket betyder ungefär 20 liter jordgubbar.

Photobucket

Utan att destomera fundera över vad jag skulle göra med dom.

Jordgubbssylt hade nog i och för sig grott i min hjärna ända sedan Linda kokade åt sig. Men hade helt förkastat tanken då jag tänkte att jordgubbssäsongen var över. Det fick alltså bli sylt av 5 kg jordgubbar och resten bestämde jag mig för att vi skall äta upp med glass idag. Efter det kan man int påstå att man int har ätit jordgubbar i år.

Måste erkänna att bärena int var första klassens bär, antagligen var dom plockade i går. Men till sylt gick dom hur bra som helst och visst är dom vackra i skålen jag köpte från Säde då jag var i Vasa. Gräddsnäckan är också därifrån. Den ser härligt gammaldags ut.

Photobucket

Tyvärr tror jag att jag kokade sylten lite för länge, eller så delade jag på jordgubbarna som var stora eller så hade jag i för mycket socker. Det blev mest spad. Och nu simmar jordgubbarna högst i burken på all saft. Tror int jag kokar jordgubbssylt flera gånger.

Photobucket

Från en sak till en annan. Yngsta sonen min var upprörd (med lite överdrift) då jag int hade nämnt här på bloggen om vår kvalitetstid vi hade tillsammans i förra veckan. Vi var nämnligen och såg på Batman. Den som gillar action, antar jag att gillar den här sista delen i trilogin om Batman. Åtminstone gjorde jag det 🙂

Photobucket

(bilden är lånad från nätet)

Annonser
Det här inlägget postades i Familj, Mat, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till idag var dagen då…

 1. Linda skriver:

  Hände ju nog samma sak med min jordgubbs sylt. Alltså mest spad, o gubbarna simmar där uppe…men gott är det förde 🙂

  Gilla

 2. Kamomilla skriver:

  Oj, och jag som knappt köpt några alls.. Bara några liter till glass, men inget finns i frysen. men så är vi inga syltätare heller.

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Satte int heller någo i frysen. Jordgubbssylt har jag aldrig lagat förut heller…men dotterns var god till pannkaka. Måste bekänna en sak..jag har en plan… min plan är den..att om jag nu har lagat jordgubbssylt..är jag inte tvungen att gå till skogen och plocka blåbär som jag int alls gillar. Plötsligt efter många års uppehåll har mannen i huset fått för sig att vi borde plocka blåbär 😉 Don´t like 😉 Hoppas min plan fungerar 🙂

   Gilla

 3. Helena skriver:

  Sylten ser så god ut och jordgubbsspad på glass är jättegott !
  Var i Vasa finns Säde-butiken ? Är ju nu o då opp till Vasa men aldrig stött på den affären.

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Det är det säkert 🙂
   Säde finns i Brändö. Vid Brändövägen 26. Om man kör mot replot, kommer en skylt som visar var man svänger till Brändö..sen är det bara att köra den vägen rakt fram ganska långt. Butiken ligger på vänstra sidan då du kör upp där. En trevlig butik, lite i Tre Små Rums anda..men med större utbud 🙂

   Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s