svartvinbär

Jaaa..vad gör man då ens man plockar bärena ur buskarna och säger att man skall göra gele´?

Då svarar man att bärena är för mogna för det och helst skulle man ha sett att fåglarna sku ha tagit dem.

Men som jag nu tänkte att jag skulle vara tillmötesgående och energisk. Köpte äppelpektin från apoteket igår. Och idag på dagen satte jag igång. Nu var det ju så tokigt att det int alls fanns nån beskrivning på hur pektinet skulle användas. Sökte i min kokbok, blev int klokare..sökte på nätet, blev int klokare..ringde till en bästaste vän som jobbar i branchen..fick äntligen hjälp 🙂 Tack för det!

Nu har jag då lagat svartvinbärsgele´. Det blev 6 halvliters burkar. Så nog var det kanske ändå värt besväret. Och visst känner jag mig duktig och jätte husmoderlig efteråt 😉 .

Photobucket

PhotobucketNu väntar jag att Uffen skall komma hem så att vi kan åka till stugan. Den här gången åker vi ensamma. Elin blir hemma och vaktar huset.

Annonser
Det här inlägget postades i Familj, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till svartvinbär

 1. Jessica skriver:

  Åååååå, jag vill också laga. Var det svårt? Var hittade du receptet?

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Nej det var int alls svårt när jag fattade hur. Ett recept finns på favoritrecept.se. Istället för att köpa äppelpektinen kan du köpa en påse som gör att det stelnar. Påsen är bland atamon påsarna och gjord av samma fabriköt. Sök på google på pektin så borde komma upp en sida om såna påsar. Åtmimstone finns dom smarket. Lyycka till 🙂

   Gilla

 2. Kamomilla skriver:

  Vad duktig du varit!!! Ser fint ut med såna prydliga burkar i rad!

  Gilla

 3. Helena skriver:

  Säkert jättegott med svartvinbärsgelé ! Våra svarta vinbär är ännu på buskarna, röda har jag lyckats plocka, blev jättegod saft 🙂

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s