nu var dom här..

..dom förhatliga algerna. Fast vattnet bara är 20 grader har det ändå blommat upp ganska så rejält.

Hos oss på landet fanns det just ingenting på fredagkvällen, men på lördagmorgonen var stranden som ärtsoppa och idag var det fläckar av algsamlingar på vattenytan.

PhotobucketPhotobucket

Fastän det på fredagen int fanns någo alger alls, fanns det ändå en påminnelse om att det hade funnits under veckan.

Photobucket

Lördagen var alldeles underbar vädermässigt. Linda tog sin far och våran Ebbasen ut för att plocka blåbär. Jag vägrade. Hade hört från så många håll att det int finns blåbär i år. Och mycket riktigt hade det int funnits så mycket. Uffen kom ändå hem med 4,3 liter och Linda med 2,5 liter. Så lite lön för mödan fick dom ändå. Blåbär och mjölk avnjöts till efterrätt.

PhotobucketMedan dom var borta gjorde jag ingenting. Jag la mig på sängen och där blev jag. Några foton fick jag nu ändå tagna.

Naturens egna neonljus 😉

Photobucket

Lite blomster, blad och rönnbär.

PhotobucketPhotobucketPhotobucketIdag öste det ner och gör det fortfarande. Vilken skillnad från dag till dag.

PhotobucketPhotobucketLinda och Elin ville igen den här helgen åka hem tidigare. Jag visste det från förut och hade bestämt mig redan för att stå ut några timmar till. Jaaa..så länge tills Uffen var på väg hem. Men när han undrade om jag sku åka hem med dom…var jag inte sen att säga jooo 🙂

Vi startade tretiden och fick stanna en god bit från färgfestet. Det var tydligen många som ville hem. Nog för att skärgården måste ha besökts av extra mycket människor den här helgen, eftersom kön till Nagu var jättelång på fredagen.

Photobucket

Då vi kom hem åkte flickorna till Gigantti och jag blev hemma och bakade. Det hade önskats blåbärsbulla och kan erkänna att jag också hade en viss längtan efter det. Det var ett tag sen sist. Så jag bakade en plåt med blåbärsbulla och några bullar av resten av degen.

Photobucket

Tyvärr blir jag alltid lite besviken. Kan int fatta varför min blåbärsbulla aldrig smakar lika gott som min Mammas.

Till sist ett försök med svartvitt igen en gång..övning ger färdighet säger dom. Nå jag vet int..saknar photoshop…int för att det är sagt att fotona sku bli någo bättre. Det är välan ändå alltid fotografen det är fel på och int nåt redigeringsprogram.

Photobucket

Annonser
Det här inlägget postades i Blomster, Familj, Fotografering, Mat, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till nu var dom här..

 1. Kamomilla skriver:

  Äckliga äckliga alger… yäk.

  Vi har haft mycket blåbär här, men ingen som orkar plocka. lata vi…

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Helt rätt YÄK!! För min del sku det få finnas hur mycket blåbär som helst och jag skulle int plocka…lata jag 😉

   Gilla

 2. kicki skriver:

  Det finns inte mycket blåbär här heller, men jag har fått skrapat ihop kanske åtta liter sammanlagt. Blåbär är ju såå gott!

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Det är ju roligt för dig..att du har lyckats hitta så mycket. Tycker också om dem i vissa saker..som pajer och muffins 🙂

   Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s