en dag på stan

Fick till uppgift via vår fotokursgrupp att ta ett foto som skulle beskriva stress. Då tänkte jag genast på Åbo och människorna där. För där stressar folk fram. Förutom idag då, som är en måndag..en fredag kanske hade varit bättre.

Samtidigt som jag var till stan passade jag på och stämma träff med yngsta sonen. Han gillar Cafe´Brahe så vi for dit på kaffe.

PhotobucketPhotobucketVi satt där en stund och begrundade min uppgift och i allmänhet livets aviga och räta. Så mycket hade vi int att prata om eftersom vi tillbringade hela helgen ihop.

Efter vår samvaro gick Alexander hem till sig och jag satte mig på en bänk mitt emot Stocka för att fånga stressade människor på bild.

PhotobucketDå jag hade tagit x-antal bilder hade jag fått nog och gick vidare i hopp om bättre fotograferingsställen med ganska dålig framgång. Samtidigt strosade jag runt och var bl.a. in till min Favvo bokhandel. Akademiska bokhandeln. Där går jag alltid först till pocketböckerna, efter det till tidningarna och speciellt fototidningarna och sen till bordet med handarbets och hobby inriktade böckerna. Hittade faktiskt min favvo fototidning. N photo. Gillar den eftersom den bara skriver om Nikon kameror och objektiv. Vilket passar mig som har en Nikon. Dessutom så är allting klart och tydligt beskrivet trots att det är på Engelska.

PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket

Photobucket

PhotobucketTydligen är det snart dags för Hansamania.

PhotobucketDen här för mina tankar osökt till Gaudis Barcelona.

PhotobucketNär jag hade strosat färdigt åkte jag via Skanssi hem. Bara för att jag har fått sån pippi på Aschans Moccamarängbakelser. Undras när det pippit är förbi. Clas Ohlson skall öppna en butik i Skanssi..vet åtminstone en som blir överlycklig. Nämnligen Gubben i huset. Visserligen finns det ju Clas Ohlson i stan..men Skanssi är närmare och lättare att ta sig till.

PhotobucketPhotobucketFotot jag valde att beskriva stress visar jag nån annan gång.

Annonser
Det här inlägget postades i böcker, Familj, Fotografering, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till en dag på stan

 1. Helena skriver:

  Verkar ha varit en trevlig stressfri dag för dig ! Bakelsen ser ju alldeles för läcker ut . Måste testa nån gång 🙂

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   En helt ok dag har det varit. Tycker man om maräng och smörkräm tycker man nog om bakelsen 🙂

   Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s