en vacker höstdag

Blir helt enkelt helt galen på mig själv som sover bort såna här vackra höstdagar som vi har haft den här helgen.

Idag fick jag ändå mig själv till slut mobiliserad så mycket att jag tog Ebbasen med mig och åkte till min Mammas stuga. Där fann vi min Mamma i lingonskogen med en väninna. Dom var egentligen på väg till svampskogen, men plockade lite lingon först.

Det första Ebba gjorde då vi kom dit var att hoppa i sjön och efter det rullade hon sig i blåbärs- och lingonriset…såååå skönt.

Jag hade en papperspåse med mig ifall jag skulle hitta nån svamp. Och med det tänkte jag svart trumpetsvamp. Tydligen är det likadant med dom som med trattisarna. Dom kommer upp först senare på hösten. Hittade nog en hel tuva men dom var ganska minimala ännu. Några trattisar såg jag inte heller.

Ebba sprang på där jag gick på vägen med henne. In i skogen och ut ur skogen om vartannat. Ibland ignorerade hon helt att jag ropade på henne..fick bli riktigt arg emellanåt. Vadan detta..har hundar också trotsålder?

Hursomhaver var jag rätt nöjd med mig själv som tog mig ut i det vackra höstvädret.

Photobucket Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Här hemma har jag ändrat lite inför höstens myspys genom att bl.a. byta ut sommararrangemanget på brickan i köket till ett lite mera höstlikt.

Photobucket

Nu skall jag lägga mig på soffan för ovanlighetens skull och kolla på några avsnitt av ”Numbers”.

Annonser
Det här inlägget postades i Fotografering, Hundliv, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till en vacker höstdag

 1. Helena skriver:

  Verkligt skönt väder ! Och så fina höstbilder du fångat, man kan nästan känna doften av lingon, svamp och skog.
  Bra idé med årstidsbricka. Tycker jag känner igen vissa inslag på din höstbricka … 🙂

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Tack 🙂 Jo..lingona var bara så härligt djupröda och svamparna..dom hör ju till så här års. Förstår att du gör det..köpte svampljustaken i veckan :-)…kronärtskockan köpte jag i våras..man nämns ju int bränna det..det är så fint.

   Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s