ett välkomstbrev

Det kom ett brev på posten i veckan. Välkommen på rehabiliteringskurs, stod det. Det är andra delen av tre i Norrvalla. Första delen var på våren i slutet av april.

Det var ju så att jag helst skulle ha avbokat kursen då på våren, men blev övertalad att komma. Vilket var helt super. För jag trivdes. Det var härligt att vara bland människor med liknande problem och alla förstod mig bättre än nån annan i min omgivning här hemma. Allting var intressant och jag kände mig som en ny människa då jag kom hem.

Det räcker ju aldrig så länge förrän vardagen tar vid och problemena är tillbaka igen. Plötsligt märkte jag att jag längtade tillbaka till Norrvalla. Till alla människor i vår grupp. Kände att jag igen behövde slippa bort och få stöd och uppmuntran från andra. Få höra att jag är viktig, att jag behövs och att få veta att jag inte är ensam.

Men nu. Nu då brevet kom. Blev allting igen mera verkligt och min mesiga sida kom fram. Hujedamej vad hemskt, jag vill inte. Min ovilja kommer att vara så stark att jag får en j”””la ångest.

Ändå vet jag ju vad det handlar om. Jag känner mina kurskamrater och jag känner dom som drar den. Jag vet att jag kommer att åka dit igen och jag vet att jag kommer att känna av all positivitet som jag har möjlighet att få uppleva där. För det övervinner ändå ångesten över oviljan att åka.

Så i slutet av oktober hittar ni mig där. I Vörå, på Norrvalla.

Annonser
Det här inlägget postades i Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till ett välkomstbrev

 1. greta skriver:

  Inte är du den enda som känner så, ångesten kommer bara över en NÄ JAG VILL INTE :(men det går och ger så mycket då man är där. Bäst att alla är okända utan fördomar för varann i början, startar från noll plats- då får man ta och tas som man är.Ha det bra på Norrvalla!Skulle Vörå vara närmare skulle jag sticka mig in men….

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Säkert är det som du säger..int är jag den enda. Så är det ..fast det känns tungt med nya människor..men nu är dom ju int nya längre. Det skulle sannerligen vara roligt om du bodde lite närmare.. 🙂

   Gilla

 2. AH skriver:

  Välkommen till Vörå!
  Inte är det väl jag som skrämmer?
  Brukar bara vara dit och simma på fredagkvällar.

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s