jag ser ett ljus…

…i tröjtunneln.

Nu har jag äntligen kommit så långt på min stickning, koftan till Cilla, att jag bara har ett stycke kvar, nämnligen andra ärmen. Har lite eld i baken för storleken på koftan är för en 1½-åring, och Cilla blir 1½ år i mitten av oktober. Hoppas den inte är för liten på henne ännu. Har stickat den med lite grövre stickor än det står i mönstret, så det gör ju den också lite större än vad den annars skulle vara åtminstone på bredden, för längden har jag stickat enligt mönstret. Nåja..om den int passar kommer det välan flera barn nån gång i familjen.

Har int på länge läst så många böcker som jag har gjort den här sommaren. Orsaken är att jag har kommit underfund med att det är lättare för mig att slappna av med en bok då jag går och lägger mig. Det igen gör att jag somnar bättre. Märker tydligt när det är dags att sätta undan boken, för bokstäverna börjar hoppa och blir till ett ända sudd. Det enda negativa är att jag kanske int alltid kommer ihåg vad jag har läst allra sist före jag somnat. Så jag får ta det på nytt. En annan bra sak med bokläsandet är att jag nu har börjat tugga av antalet olästa böcker i min bokhylla.

För er bokmalar kan denna mängd böcker på en sommar vara som en droppe i havet. Men för mig är det mycket. Med tanke på att jag int hinner läsa så många sidor förrän jag måst sluta och med tanke på att jag får läsa om sidor som jag redan läst nästan varje gång jag öppnar boken på nytt.

Har nu läst dom fem första böckerna av Mari Jungstedt, har fyra kvar i min bokhylla. Har läst alla Katarina Wennstams böcker som jag har i min bokhylla. Alla är deckare förutom Niceville och Aviga Maria. Så nu börjar jag så smått tröttna på den typen av böcker. Därför skall jag till följande läsa Katarina Janouchs tredje bok om barnmorskan Cecilia.

Köpte förra veckan en orkide´ i en djupt rosa ton. Sådär höstaktigt mörk och fin färg. Men jestas vad den är svår att fotografera. Ljuset vill bara int räcka till och min tripod är i Nagu. Så jag fick ta hjälp av min monopod och försökte hålla den superstilla för att få ett ljust och skarpt foto med lång slutartid.

Bakgrunden kunde ju ha haft en lite vackrare färg 🙂

Annonser
Det här inlägget postades i böcker, Blomster, Handarbete, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till jag ser ett ljus…

 1. lma7 skriver:

  En vacker färg har du valt till tröjan! 🙂

  Gilla

 2. Helena skriver:

  Tröjan ser fin ut ! Jag är en dålig stickfammo , men har svårt att gå förbi alla söta småbarnskläder … Deckare är jag också dålig på men Niceville läste jag mer än gärna. Nu måste jag få tag i filmen 🙂

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Tack 🙂 Går också gärna bland söta barnkläder..
   Jasg har filmen, kan låna den åt dig om du vill 🙂 Tyvärr är den int alls lika bra som boken..vilket ju fallet brukar vara då böcker görs till film. Men nog är den riktigt sevärd..kan hämta den till butiken nån dag.

   Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s