en bit av Åbo

Har varit till Åbo idag. Hade träff med yngsta sonen och hans flickvän.

Varje gång jag kör över Tuomasbron tittar jag på vyn mot Åbo domkyrka och beundrar vad jag ser. Hela sommaren har jag tänkt att jag nångång borde stanna och fota, hela hösten har jag tänkt samma sak. Hela åkanten kantas av lönnar som naturligvis just nu har världens ruskafärger.

Så idag då jag var på väg hem, stannade jag. Fick gå en liten bit för att komma fram. Vädret var int det bästa möjliga, hade gärna sett en klarblå himmel istället för den gråa. Men man kan int få allt.

PhotobucketPhotobucket

Vyn uppifrån bron är helt enkelt underbart vacker.

PhotobucketPhotobucket

Tittade ner och såg en liten gångstig som gick längsmed åkanten. Funderade på hur man hittar dit och då såg jag trapporna.

PhotobucketPhotobucket

Blev nyfiken och bestämde mig för att gå ner och titta. Trots att jag hade parkerat min bil lite olovligt på nån bilaffärs parkering som bara var ämnad för kunderna.

Bron är mäktig även nedanför, likaså vyn mot kyrkan.

PhotobucketPhotobucketPhotobucket

Photobucket

Men alltid skall det klottas, för jag tycker det här är klott. Tycker graffiti kan vara vackert, då man kan se att det verkligen är konst. Men här kan man inte det.

Photobucket

Hela stranden var rätt så mysig och det tycktes andra människor också tycka. Många människor verkade ha valt den vägen att gå hem eller bara för att vara ut och gå. Mycket förståeligt.

PhotobucketPhotobucket

Så var mitt turistande slut och jag gick med andan i halsen till bilen för att se om jag hade lapp på rutan. Som tur hade jag int det 🙂

Tog ännu ett foto mot Tureborgsgatan. Det är om man kör rakt fram enligt trafikmärket. Där bodde min Mommo och Moffa. På högra sidan i dom gamla stenhusen som var Wärtsiläs personalbostäder på den tiden. Dom bodde int just i detta hus utan i ett bakom. Så bekant från min barndom.

Photobucket

Annonser
Det här inlägget postades i Familj, Fotografering, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till en bit av Åbo

 1. elovena skriver:

  Fina bilder igen en gång Hanna, du är så fenomenal med kameran! Vackra vyer har du fångat. Vattnet ser grumligt ut på nära håll men kanske det ska vara så denhär årstiden. Håller med dig om graffitin. För det mesta ser det bara fult ut…

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Tack..tack..nu tog du allt i 😉 Jo, vet du, vattnet i Aura å är nog helt brunt alla årstider tyvärr. Jaa..varför måst folk klotta..blir riktigt le ibland.

   Gilla

 2. vandravidare skriver:

  Hej Hanna 🙂 Få se om jag vaknar till liv 😉 Fina foton, hösten är sååå vacker.

  Gilla

 3. gammelmoran skriver:

  heter den möjligen Tomasbron på svenska?

  Gilla

 4. Kamomilla skriver:

  En gång för länge sen, vandrade jag över ån och tog en bild där, då det var dimma och vacker ruska. Det var som om det hade varit en amazonflod, för man såg inga bilar, ingen bebyggelse där men bakom mig susade den tidiga morgontragiken. Tyvärr hade jag inte samma kamerautrustning då, som jag har nu, och inte kunskap heller…

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Det var säkert vackert. Du har i varjefall dina minnen. Tyvärr har omgivningen där faktiskt byggts ut lite väl mycket.

   Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s