en bit av Åbo

Den här gången några glimtar från hansakvarteret.

Photobucket

Gick dit en stund och strosa igår efter att ha sagt hejdå åt Alexander. Jag var ute efter en senapsgul mössa. Men som det nu är, finns det aldrig det vad jag söker. Antingen finns det helt enkelt inte i den färgen överhuvudtaget nånstans just då eller så har det funnits men dom är slut överallt. Just nu tycks det vara så att alla andra har velat ha precis samma sak som jag. Det finns senapsgula halsdukar, men mössorna är slut. Man borde så fort man ser en som passar direkt slå till och inte gå och fundera och fundera och kolla in utbud och priser i all evighet.

Jag gick till Indiska. En sån härlig butik, en oas av exploderande färger. Så uppfriskande och inspirerande.

Photobucket

Går alltid till Akademen. Igår hittade jag boken Talven taikaa. Har naturligtvis läst om den i Camillas blogg ”I Lilla Kamomillas Villa”. Hennes hem är representerat i boken. Hade föreställt mig en liten bok, men den var stor, och den var fin. Där fanns en massa fantastiska bilder från olika hem. Helt i min smak.

Photobucket

Där som Vero Moda förut hade sin butik, fanns nu en ny butik med en massa godsaker i lösvikt. En liknande butik finns också i Mylly men mycket, mycket mindre. Den här var megastor. Där fanns torkade frukter, nötter, ris, pasta, frön , godis och mycket mer.

Photobucket

Tyvärr hade jag int tid att gå där och välja och vraka för jag var bjuden till en bästaste kusinvitamin på kvällen. Det blev en kväll då jag träffade en till bästaste kusinvitamin, som jag int traffar så ofta. Det blev goda varma smörgåsar och några glas vin. Det blev en skön avslappnad stämning med mycket prat och skratt. Helt en kväll jag behövde.

Annonser
Det här inlägget postades i Familj, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s