målsättning

Då jag var på Norrvalla talade vi mycket om målsättningar.

En av mina målsättningar var att få rutiner i mitt liv.

På frågan hur jag skulle göra för att nå mitt mål, svarade jag genom att göra ett schema över mina dagar. Så idag då jag var till stan köpte jag en stor almanacka som har långa kolumner för varje dag. Där kolumnerna är uppdelade med en kvarts mellanrum. Den skall jag börja fylla i före den 3 december, för det är den första dagen i almanackan.  Förstås skall jag försöka följa en någorlunda hyfsad vardagsrutin redan före, men sen, sen kanske det börjar gå bättre.

En annan sak som hände i Norrvalla var den enorma boomen som plötsligt slog till, hos nästan alla oss flickor. Nämnligen stickboomen. Det var främst halsdukar och schalar som virkades eller stickades.

Jag blev också inspirerad. Jag köpte ett någorlunda neutralt garn som jag tänkte skulle passa åt Alexander. Han har nämnligen otaliga gånger bett mig sticka en halsduk åt honom. Då jag kom hem stod han på gården i en halsduk i precis samma färg som jag höll på att sticka åt honom.

 Nu blir halsduken som jag stickar min istället och sen skall jag sticka en grön åt honom. Eftersom han ville ha en i den färgen.

 Idag då jag var på stan kollade jag in utbudet av garn på Wiklund och fattade tycke för ett som hade exakt samma färger i sig som min nya väska har. Detta betyder att det nog blir en till halsduk att sticka, en tubhalsduk.

Nu har jag en ny målsättning. Nämnligen att få dessa tre halsdukar färdiga innan vintern är slut. Få se om det lyckas.

Annonser
Det här inlägget postades i Familj, Handarbete, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till målsättning

 1. AH skriver:

  Min målsättning på Norrvalla brukar vara att ta mig från simbassängen till bastun så länge jag orkar gå på egna ben.
  Jag tänker nog snart också köpa en ny almanacka men ingen med klockslag i. Är ju pensionär och är inte längre beroende av tiden.

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Det är ju en bra målsättning 😉 Nepp som pensionär behöver man inga klockslag, man tar dagen med känsla 🙂

   Gilla

 2. elovena skriver:

  Vilken jättebra grej med almanackan. Jag har en sån, har haft i 20 år minst, den är min andra Hjärna. Utan den skulle jag rådda ihop allt och glömma tider och viktiga saker. Lycka till med organiserandet! 🙂 Kram

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Jag hoppas att det blir en bra grej för mig också. Att jag verkligen fyller i den dag för dag, från morgonmål till kvällsmål och att jag följer den någorlunda 🙂 Tack..kramisar 🙂

   Gilla

 3. greta skriver:

  Ordning och reda…Klart du har halsdukarna klara innan vintern är över 🙂

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   ..städa på Freda..som Alfons Åberg sa 🙂 Jo nå kanske med tanke på att stickorna är nr 12, det borde gå av bara farten.

   Gilla

 4. Camilla.E skriver:

  Vad härligt! Du är på god väg 🙂 Önskar jag hade lust med stikning åxå, verkar ju lite kul…. meeeen min tanke är ju att luuugna ner mig ist för att börja med nytt, nytt, nytt,,,, vi är olika, men så tuffa o underbara allihopa!! Lycka till!

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Du har ju så många andra järn i elden, man kan ju int vara intresserad av allting. Ta det lugnt du…jag har tagit det lugnt för länge. Visst så är det..och så skall det vara. Världen vore ganska tråkig annars. Tack!

   Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s