min dag

Det har varit full fart ända från morgon till kväll idag.

Steg upp tidigt för att hinna med allt.

Gå ut och gå med Ebbasen. Åka till Åbo för att hämta Alexander från Biskopsgatan utanför hans skola till TYKS på behandling. Behandlingen tar ungefär drygt en timme. Den här gången gjorde vi som det bör, jag blev i cafeterian och väntade medan han gick till polikliniken (som en vuxen pojke skall göra, enligt honom själv) för att få sina cellgifter. Satt i cafeteraian och smaskade i mig en gräddmunk medan jag läste Katarina Janouchs tredje bok om barnmorskan Cecilia Lund.  Efter sin behandling kom han ner till mig. Den här gången fick han en panadol mot huvudvärken och illamåendet, som han fick efter förra behandlingen och började int må dåligt alls. Åtminstone int innan vi skilldes åt.

Efter TYKS besöket var vi båda hungriga. Alexander är en riktig finsmakare, så det duger int med vilket cafe´som helst. Idag besökte vi Fontana. Ett lite exklusivare ställe, gott att äta och mysigt värre. Jag åt en getostfylld focaccia och Alexander åt en panini. Till efterrätt avnjöt vi varsin specialkaffe.

Efter att ha suttit och njutit av atmosfären på Fontana, sa jag hejdå åt Alexander som gick hem till sig. Själv har jag länge haft i tankarna att besöka lankamaailma igen. En garnbutik väl värd ett besök. Den här gången kom jag ut med ett nystan och en beskrivning på en mysse och tubhalsdukar. Får snart ta mig i kragen..det börjar likna nånting som jag igen börjar få pippi på och då kan jag int tygla mig själv. Köper material till något som jag fantiserar att jag skall göra och så blir det ingenting av det. Så..nu skall jag först och främst sticka dom halsdukarna jag har tänkt såhär långt och sen skall jag eventuellt köpa garn till en mössa.

Klockan hann bli halv åtta innan jag var hemma. Strosade där i butikerna och tafsade på alla jultidningar och julpynt..på riktigt 😳

Det gick en frisk vind idag då vi gick runt golfbanan.

PhotobucketPhotobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Biskopsgatan i Åbo.

PhotobucketPhotobucketPhotobucket

Photobucket

Cafeterian på TYKS nya T-sjukhus är ganska fancyt. Men huuuu….ingen bra atmosfär. Aningen ångestframkallande.

PhotobucketPhotobucket

Photobucket

Photobucket

Titta…där kan man skymta Alexander i fönstret 🙂

Photobucket

Photobucket

Annonser
Det här inlägget postades i Familj, Fotografering, Handarbete, Hundliv. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till min dag

 1. Kamomilla skriver:

  Jobbigt med dessa behandlingar, men skönt då att han inte mår så otroligt illa. Atmosfären därinne i byggnaden är inge vidare, men minns att när jag följde min mamma på cellgiftsbehandling (slutarbete på första fotolinjen att med fotografering följa hennes behandlingar ) , då fick jag följa in på en avdelning dit man annars inte fick gå. personalen vara alldeles underbar! Så snälla. Så han är i goda händer, även om miljön är kal och kall.

  Sen ser jag att du fotat mitt barndomshem på Biskopsgatan. Där har lilla Camilla 3-12 år skuttat omkring under sina fösrta år. Vi hade mycket hyss för oss ska du veta 🙂

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Jag har också varit dit en gång med min Pappa och nu med Alexander…och det vad jag har upplevt är precis detsamma som du. Alla är verkligen sååå snälla och sympatiska. Obehaget beror främst på att min Pappa fördes därifrån till Karinahemmet där han dog efter en vecka.
   Är det sant 🙂 Vad roligt!

   Gilla

 2. Camilla.E skriver:

  Låter som du har haft en fin dag i Åbo! Trots tunga känslor, men han fixar det säkert bra, din son! Tufft för er båda. Kram.

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Visst hade jag det 🙂 Jooo..nog fixar han det..alla prognoser säger så..och det tror jag på. Kramisar 🙂

   Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s