en hönsmamma

Kanske det är just vad jag är.

Men vad kan jag göra, känner mig behövd, fast sonen kanske känner annorlunda. Hela gårdagen satt jag här med honom ända till klockan sex då han fick komma hem över natten.

Den här gången kom han verkligen hemhem.

Flickvännen firade födelsedag  igår med sina bästaste vänner och var upptagen hela dagen och natten. Vilket hon behövde så väl. Hon som varit ett sånt enormt stöd åt Alexander trots sina egna viktiga skoluppgifter och sitt eget liv. Nångång måst man få släppa lös och göra annat för att igen orka.

Idag morse hämtade jag honom tillbaka hit till sjukhuset för sin tredje dag av cellgifter. Han ville int ha mig till rummet direkt klockan halvtio, så jag åkte in till stan.  Som tur finns det cafeterior som öppnar redan så tidigt en söndag. Hade int ätit något morgonmål så det passade bra att dricka en latte (för att få ögonen att hållas uppe) och för att äta en croissant (för att få något i magen). Hade en riktigt mysig tvåtimmare där. Fick mitt intresse av att bonga folk tillfredställt. Vilken mängd människor som går på cafe´den tiden på morgonen.

Efter Cafe´ besöket tyckte jag det var dags att ta sig hit till sjukhuset. Har stickningen med  mig den här gången så nu får jag något vettigt gjort medan jag sitter vid sängen. Klockan två anlände flickvännen.

Hon har bara en timme på sig att mysa med Alexander innan hon skall åka upp till Vasa. För att låta turturduvorna vara ifred kom jag ner till kafeterian var det finns ett rum med en dator för patienterna.

Det är här jag sitter just nu i skrivande stund.

Klockan tre skall jag återvända till sonen min och bara vara där. Hönsmamman. Men vad kan jag göra då jag känner att det är viktigt för mig att få vara nära.

Han mår inte dåligt av cellgifterna, men man märker att han börjar bli tröttare.

Ikväll kommer han igen hem på permission. Skönt för honom.

Annonser
Det här inlägget postades i Familj, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till en hönsmamma

 1. greta skriver:

  Mammor är alltid Mamma! Låt kalla då höns , räv eller kossa, vi är alltid mossa ❤
  Klart Alexander och flickvännen framför allt tycker det är bra att du bryr dig!
  Att bara sitta på sjukhus är nog så tungt. Kran Hanna!

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Jaaa..så är det väl..man är alltid Mamma. Int har han nu ännu nekat mig att komma dit, så då är det välan okej 🙂 Kramisar!

   Gilla

 2. Kamomilla skriver:

  Mamma är alltid mamma..

  Gilla

 3. Carola skriver:

  Ja, så är det mamma är alltid mamma och när det gäller ställer man upp till 100% … och det ju både tungt, trist o långtråkigt att vara på sjukhus!! Kram!!

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   ..jo..både för sonen och modern..eftersom han just nu är jättetrött och vill helst vara tyst eller sova. Men huvudsaken är väl ändå att man är där, tror jag! Kramisar!

   Gilla

 4. AH skriver:

  Klart att inget går upp emot mammor men ibland kan ju också andra känna behov av att vara nära. Minns den dagen jag var på sjukhuset i Tammerfors en hel dag och satt med ett barnbarn i famnen trots alla slangar. De små ögonen talade sitt tydliga språk att behovet av närhet var ömsesidigt.

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Det är sant…man skall inte glömma dom andra..och det har jag försökt att int göra då när det har funnits nån annan. Då har jag gått bort från sängkanten och låtit den andra ta över. Den som jag vet att sonen helst vill ha nära. Det är bara jag och mitt dåliga självförtroende som skriver…vill väl få bekräftelse av folk, som läser mina inlägg om att jag är där hela tiden, int tycker att jag är helknäpp.

   Gilla

 5. Carola skriver:

  Nej du är inte alls knäpp, bara en mycket snäll och omtänksam mamma!! 🙂

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s