snart jul

Det är bara att ta skeden i vacker hand och acceptera faktum.

Den är snart här med alla sina måsten. För så känns det för mig. Samtidigt som det hela tiden snurrar av ideér i mitt huvud om julklappar, julpyntande och julmaten. I synnerhet pyntandet.

Ifjol körde jag för första gången med en någorlunda rödfri jul. Det var beige och silver som gällde. I år dras jag igen till det röda. Vill ha glada färger omkring mig just nu. Tänker att det kanske hjälper mot det dystra.

I nästa vecka är det dags att så småningom börja förändra huset till en julstuga. Hos oss är det alltid köket som kommer först. Resten dagarna före jul. Men av nån anledning har jag i år tänkt lite på att kanske pynta lite fortare. Bara för att kanske kunna njuta av det lite längre än typ en vecka. Det är så tråkigt att jobba häcken av sig dagarna före jul, med allt pyntande, för att sen bli helt trött på allt och kasta ut julen en vecka efter julafton.

Har haft ett häfte, ett julhäfte, där jag i flera år har skrivit upp julklapparna vi har köpt och annat som jag har planerat för just den julen. Nu är det andra året som häftet är totalt försvunnet. Så idag köpte jag ett nytt. Ett som skall bli min julbok i många år framöver. Måste bara se till att int gömma det så att jag int hittar det nästa år.

Det tidiga julpyntandet i köpcentran och i butikerna har lite stressat mig ända tills nu. Nog hör det ju julen till. Annars skulle det nog kännas liiite konstigt tycker jag. Idag då vi var i Mylly och fredagshandlade hade dom gjort klart alla juldekorationer.

PhotobucketPhotobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Så gott som samma som ifjol.

Photobucket

Fiskarna är samma från dag till dag. Eller vad vet jag. Samma arter i varjefall.

Photobucket

Efter strosandet i diverse butiker satt jag mig ner på mitt favoritcafe´,  på min favoritplats och drack mitt favoritkaffe, cafe´latte med vaniljsmak.

Photobucket

Annonser
Det här inlägget postades i Fotografering, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s