en bit julförberedelser

Idag har jag inhandlat dom första jultidningarna för i år. Brukar nästan köpa alla. Hade tänkt skippa det i år. Men det gick då inte. Nånstans måst jag ju få ideér och inspiration.

Var till Loviisan Aitta idag. Ett måste såhär inför jul. Var ute efter en krona som skall vara så hög att man kan ha ett vanligt kort ljus att brinna under den. Såg i en tidning, just det, en krona med ljus och massor av olikfärgade marituikkun på ett silverfat. Det såg så vackert ut. Jag har silverfatet, jag har marituikkun i parti och minut, jag har tre kronor 😳 …men dom är alla för små.

Sökte också efter en liten julkudde till ett humant pris.

Men kom ut ur butiken med endast ett silverfärgat ljus. Har sökt efter ett sånt också nu i nån veckas tid, ett som tilltalar mig. Felet är inte utbudet..allt är så himla vackert..och på allt står det ”hanna ta mig med hem”…men så funckar det ju inte. Det kostar skjortan.

Vad jag däremot har köpt så att vi säkert har kvar ännu i nästa år, är tuikkun och ljus till lyktorna ute på gården. Jag har redan köpt julservetterna. Vi kan nån kväll njuta av årgångs julglögg 😉 . Jag hittade ett julkuddfodral i skåpet. Jag har köpt fyra röda kuddfodral på REA tidigare i höstas.

Nu är det endast lusten, orken, tiden, viljan och inspirationen som saknas.

Sätter mitt hopp i jultidningarna…dom skall väl ändå få nånting till stånd inom mig 🙂

Annonser
Det här inlägget postades i Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till en bit julförberedelser

 1. greta skriver:

  Inte måste det alltid vara så till” max ” varje jul. Har haft svårt med julen flera år pga.
  olika omständigheter. Hoppsista mitt i allt nu har jag fått sådan insp att jag häpnas 8)
  Kram Hanna!

  Gilla

 2. Kamomilla skriver:

  Shop till You drop, liksom 🙂 Oj vad det är svårt att stå emot i dessa tider…

  Gilla

 3. Carola skriver:

  Shop till you drop…exakt!! 🙂 🙂 Och det värsta är att man när man köper julklappar åt andra så köper man åt sig själv oxå..!! Typ böcker, julprydnader och annat… 😉

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Så är det..egentligen borde man packa in allting och få det i julklapp….men som nu det mesta hör julen till kan man ju int riktigt det 🙂

   Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s